BBŽ O DOPISU ŠKOLAMA ‘Samo smo ih informirali o promjeni mail adrese!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije Kabineta župana, na adrese medija pristiglo je priopćenje vezano uz jučerašnji mail upućen školama kojima je osnivač Županija, u kojem ih se upućuje da sve obavijesti o zapošljavanjima šalju direktno u Kabinet župana. O tom se naputku priopćenjem oglasio i HDZ BBŽ, osudivši takvu praksu te optuživši župana za pokušaj nadziranja svih zapošljavanja u školama.

U Županiji pak u naputku koji je šokirao HDZ ne vide ništa sporno. U danas pristiglom dopisu iz Kabineta župana stoji kako ustanove kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija imaju statutarnu obvezu dostave podataka Županiji kao osnivaču te navode kako je to usklađeno sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi posljednjih sedam godina.

-Dakle, takva obveza stoji u Statutima škola i usklađena je sa zakonom, a u konkretnom slučaju radi se samo o promijeni mail adrese na koju se obavijesti dostavljaju, a isto se dostavlja i nadležnom Ministarstvu. Također, škole imaju obvezu javne objave doslovno svakog natječaja u koji ulaze i natječaji za ravnatelja i zapošljavanje djelatnika i iste su vidljive i na Internetu i svaki građanin Republike Hrvatske ima uvid u isto. Što se tiče ravnateljstava i zapošljavanja u ovih sedam godina koliko se obavijesti o raspisivanju natječaja dostavljaju županu na uvid ni jedan ravnatelj koji je u međuvremenu imenovan ili reimenovan nije iz stranke župana Damira Bajsa, ali zato ima niz ravnatelja koji su iz HDZ-a i to im nije ni prednost ni mana – navodi se u priopćenju iz BBŽ u kojem se podsjeća i na ulaganja Županije u školstvo u vrijednosti od 250 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!