KOMADINA POTVRDIO Mandat koji je osvojio Bajs konzumirat će SDP

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

V.d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina na današnjoj stranačkoj pressici je potvrdio kako će SDP za sebe zadržati mandat koji je na listi Restart koalicije u drugoj izbornoj jedinici osvojio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Podsjetimo, iako je Bajs ostvario treći najbolji rezultat na listi, kako sam od početka nije planirao u Sabor, temeljem dogovora s SDP-om, mandat je mogao prepustiti stranačkom kolegi M. Preskočilu samo u slučaju osvajanja 5 tisuća glasova. A osvojio je 4251 glas. Iako Komadina danas nije želio o zamjenskim imenima za Sabor, najveće šanse za to ima kalnički načelnik Mladen Kešer koji ima i četvrti najbolji rezultat na listi Restarta u drugoj izbornoj jedinici, s osvojenih 2211 glasova. No, kako je ulazak u parlament iz Koprivničko-križevačke županije već osigurao Mišel Jakšić, postoji šansa da SDP u Sabor pošalje predstavnika BBŽ, Tihomira Jaića.

Na današnjoj konferenciji za medije Komadina je kratko prokomentirao i sporni mail koji je iz je iz Kabineta bjelovarsko-bilogorskoj župana upućen školama kojima je osnivač BBŽ, u kojem se inzistira na tome da se sve informacije o zapošljavanjima u školama šalju direktno i isključivo u Kabinet župana. Komadina, koji je i sam župan, kazao je kako nije potrebno da se operativno takve stvari rješavaju preko Županije, no pokušao je pronaći opravdanje za Bajsa.

-Donekle mogu razumjeti i pretpostaviti što je on htio reći, da vodi računa o troškovima i ukupnom zapošljavanju unutar uprava. Vjerojatno mu je to bio motiv, nadam se da nije bilo nešto drugo – kazao je Komadina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!