SJAJAN KUL PONG Marieta osvojila zlatnu medalju na državnom natjecanju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SPLIT – Protekli vikend Split je bio domaćin 26. Državnog natjecanja u stolnom tenisu za parastolnotenisačice i parastolnotenisače na kojem je, unatoč situaciji s koronom, nastupilo čak 96 sportaša i sportašica iz 16 hrvatskih klubova. I ove godine, na državno su otputovali i predstavnici bjelovarskog Kul Pong Kluba koji broji petu godinu postojanja a četvrtu kao sudionik ovog velikog natjecanja za osobe s invaliditetom. Ove godine putovala je samo Marieta Magdić s trenericom Ines Ban, budući da je ozljeda u tome spriječila Marinka Bana, aktivnog paranatjecatelja i volontera trenera Kul Pong kluba.

-Iako imamo manji broj natjecatelja od ostalih i  trenere volontere, za razliku od ostalih klubova, svejedno smo poznati među parastolnotenisačima, pa i u velikim klubovima što zbog naših rezultata, što zbog malo drugačijeg sistema rada u klubu ali i medalja koje skupljamo po državnom u zadnje četiri godine. I uvijek nas veseli njihova podrška koju dobijemo na natjecanju. I kad vidimo koliko od njih zna za nas klub, rad i da smo ”opasni” natjecatelji koji dolaze po medalje, srce nam je puno – kaže Ines Ban.

Natjecanje u Splitu, dodaje, bilo je po mnogočemu naporno i uzbudljivo, posebice za Marietu koja je morala opravdati dosadašnje tri srebrne medalje. Naime, 2017. u Splitu osvojila je prvo srebro na svom prvom državnom natjcanju, potom je u Vukovaru 2018. ponovila taj rezultat kao i 2019. u Svetom Martinu. I u Splitu se Marieta se opet našla na tronu, i to prvi put državna prvakinja kategorije 4 i 5.

-Ona sama nije bila svjesna tog trena da je izborila zlato i kad joj je trenerica čestitala na zlatu , Marieta je išla provjeriti i kod sudca da li je to stvarno istina jer ona nije bila svjesna da je gotova i nije joj sjelo sve dok zlato nije primila u svoje ruke – priča Ban.

Marieta sama kaže da ne bi uspjela da nije imala svog trenera Marinka kao glavnog online motivatora i trenericu Ines koja ju nije pustila ni sekunde da se opusti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!