KORONAVIRUS Postrožena kontrola na ulazu u bolnicu, tate i dalje ne smiju na porod

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon 17 dana, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je evidentiran novi slučaj zaraze koronavirusom. Kako je riječ o osobi koja nije u vezi s ranije potvrđenim slučajevima na ovom području, u tijeku je detaljna epidemiološka analiza njezinih kontakata. Kako nam je potvrdio ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch, osoba ima blage simptome te se liječi kod kuće, tako da je na liječenju u bolnici samo jedan pacijent, ranije zaražen. No, i on se osjeća bolje te bi uskoro trebao biti otpušten na kućno liječenje.

-Prema uputama nacionalnog Stožera civilne zaštite, mjere vezane uz ulazak i boravak pacijenata u bolnicu su postrožene pa je epidemiološka anamneza na ulazu u bolnicu nešto šira. Uz to, u krugu bolnice obavezno je nošenje maske, i za pacijente i za medicinsko osoblje – kaže dr. Allouch, podsjećajući kako je i dalje na snazi zabrana posjeta svim pacijentima na bolničkom liječenju. Iznimaka nema, pa je tako do daljnjega zabranjen i pristup budućim očevima u rađaonicu.

-Znam da su to najljepši životni trenuci, međutim imamo jasne upute Stožera koji se moramo pridržavati kako ne bi došlo do neželjenih posljedica zbog kojih bi nam svima bilo žao – kaže ravnatelj bjelovarske bolnice. Dodaje kako građani to razumiju te kako se većina bez prigovora pridržava novih pravila, što i jest glavni razlog zbog kojeg je Bjelovarsko-bilogorska županija od početka epidemije pri samom dnu po broju oboljelih od koronavirusa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!