NALOG EPIDEMIOLOGA U samoizolaciju moraju prva tri reda s Gradskog vijeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je potvrđeno da je predsjednik bjelovarske Športske zajednice Željko Maletić, koji je bio na posljednjoj sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća zaražen koronavirusom, pitanje koje se postavlja je što je s ostalima koji su bili u kino dvorani gdje je sjednica održana? Dio njih mora u samoizolaciju, potvrdila nam je načelnica Gradskog stožera civilne zaštite, Valna Bastijančić Erjavec.
-Ono što za sada imam sigurno potvrđeno jest da osobe koje su na sjednici sjedile u prva tri reda moraju u samoizolaciju – kaže Bastijančić Erjavec, dodajući kako su epidemiolozi zatražili kontakte od tih osoba.
Za sve koji su sjedali u ta prva tri reda je samoizolacija obvezna od jutros, kaže Bastijančić Erjavec. To znači da u izolaciju uz nju moraju i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, gradonačelnik Dario Hrebak, dio vijećnika, kao i gradski pročelnici. Rad gradske uprave se tako seli online.
-Imamo prijenosna računala, telefone i drugo, i tako ćemo funkcionirati do daljnjeg – kaže Bastijančić Erjavec, koja je i sama od danas u samoizolaciji.
No, na sjednici Vijeća je bilo ukupno četrdesetak ljudi.
-Nakon što popišemo sve ljude koji su bili na sjednici, od novinara do naših glasnogovornika, imat ćemo više informacija – kaže načelnica Gradskog stožera.
Do tada, napominje zamjenica gradonačelnika, obveza samoizolacije ne vrijedi za nikoga osim za one koji su prošlog petka sjedali u prva tri reda.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!