GENERACIJI S LJUBAVLJU Osigurana skrb za 50-ak starih i posao za 12 žena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – “Generaciji s ljubavlju” projekt je Udruge umirovljenika Predavac kojim se starijim i nemoćnima pruža potrebna pomoć. Dio je to Vladinog programa Zaželi na koji je predavačka umirovljenička udruga uspješno aplicirala, a glavni cilj im je bio pomoći svojoj generaciji.
-Odlučili smo se za to kako bismo pomogli starijim ljudima s našeg područja koji najčešće žive sami i koji su slabije pokretni – kaže predsjednik predavačke Udruge umirovljenika Stjepan Erdelja.
Pomoć će biti osigurana oko dostave namirnica i lijekova, kao i kućanskih poslova, kroz taj 2,8 milijuna kuna vrijedan projekt dobiti 48 osoba će dobiti i društvo. Ipak, Erdelja priznaje kako je neke od njih trebalo uvjeriti da se uključe.
-Pojedinci su bili skeptični i morali smo ih nagovarati da postanu dio programa. Bili su malo nepovjerljivi prema novim ljudima koji bi im trebali ulaziti u domove, no na kraju je većina pristala – kaže Erdelja.
Pomoć u kući će im pružati 12 žena, a to je dodatan plus projekta jer su priliku za posao dobile one dugotrajno nezaposlene, ističe načelnik Rovišća Slavko Prišćan.
-Na ovaj način im se omogućio pristup tržištu rada, a kroz projekt će se dodatno educirati i dobiti priliku za zapošljavanje ne nekim drugim mjestima, kao što su domovi za starije osobe i slično – kaže Prišćan.
Natječaj za zapošljavanje 12 žena kroz projekt “Generaciji s ljubavlju” je raspisan, a projekt traje do srpnja 2022.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!