DOBILE UVJERENJA Uz rad školovale se za pomoćne kuharice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je uvjerenja o osposobljavanju polaznicama edukacija za pomoćne kuharice u okviru projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“. Naime, spomenuti projekt Županija kao nositelj provodi u suradnji s 12 partnera, a putem njega tijekom dvije godine radilo je 70 žena koje su brinule o 350 korisnika, većinom starijih i nemoćnih osoba. Uz spomenute obveze, projekt je zaposlenicama omogućio stručno osposobljavanje, što je iskoristilo 49 žena. 41 žena se usavršava za njegovateljicu i te edukacije još traju, dok je njih osam završilo edukaciju za pomoćnu kuharicu. Koliko im to znači, potvrdila je jedna od polaznica, Helena Sabo iz Velikog Grđevca.

-Zadovoljna sam projktom i doškolovanjem koje nam je omogućeno. Nadam se da će mi u budućnosti sve ovo skupa koristiti, smatram da mi je to jedan veliki plus – kazala je Sabo.

Bjelovarsko – bilogorska županija omogućila je ženama stjecanje novih znanja i vještina, a za edukacije za pomoćne kuharice izdvojila je 25 600 kuna. Polaznicama je bio osiguran i prijevoz, a završeni program upisuje se u radnu knjižicu čime se povećava mogućnost zapošljavanja žena na tržištu rada. No, završetkom ovog projekta, nije kraj i mogućnosti rada i brige o starijima.
-Već smo se javili na novi projekt vrijedan 5, 6 milijuna kuna kojim će biti zaposlena 61 žena, a skrbit će o 306 korisnika. Uz naše općine, gradove i druge koji su u tom projektu, ja bih rekao da je to još jedan doprinos jer ne želimo da program stane – kazao je župan Damir Bajs.
Iako je prije sedam godina bila na začelju ljestvice županija po povlačenju europskih sredstava, danas se Bjelovarsko – bilogorska županija nalazi na trećem mjestu u Hrvatskoj s ugovorenim projektima u vrijednosti preko 700 milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!