GRAĐANI TRAŽE ZAPRAŠIVANJE Bit će ga, ali se još ne zna točan datum

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve se više Bjelovarčana žali kako ne zna kako stati na kraj komarcima. Upiti vezani uz tu temu u našu su redakciju pristigli iz različitih dijelova grada, a čini se kako je posebno kritično na Boriku.

-Ne možemo noću živjeti od njih. Strogo pazimo da sve zatvorimo čim se počne spuštati mrak i palimo klimu. Svjesni smo da nije zdravo stalno biti ispod klime, no nemamo drugog izbora jer čim malo otvorimo prozore, gotovi smo – priča nam stanovnica Ulice Matije Gupca. Ona, ali i brojni drugi Bjelovarčani pitaju se kako je moguće da svi gradovi i općine u okruženju tretiraju te komarce, a Grad Bjelovar ne.

-Zaprašivanje komaraca radili smo prošlih godina, obavit ćemo ga i ove godine, no stvari idu malo sporije. Sredstva za zaprašivanje koja imamo dosta koštaju, a i nisu pretjerano učinkovita, no i moraju biti slabija zbog ostalih kukaca, poput pčela – kaže zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Zaprašivanje bi trebalo biti obavljeno uskoro, dodaje, a pojedine površine na druge načine tretiraju kontinuirano tijekom cijelog ljeta.

-Larve komaraca u parkovima u središtu grada tretiraju se odgovarajućim sredstvima u tabletama, i to kontinuirano – kaže Bastijančić Erjavec.

Bastijančić Erjavec napominje kako je najezdi komaraca pogodovalo kišno i vlažno vrijeme, no kaže kako će Grad učiniti sve kako bi se taj problem ublažio. O točnom datumu zaprašivanja javnost će biti obavještena naknadno.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!