ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLA Novi standard za sto učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Osnovna škola Trnovitica u novu školsku godinu kreće potpuno energetski obnovljena. Time je postala jedna u nizu završenih europskih projekata energetske obnove škola koje se provode diljem Bjelovarsko-bilogorske županije. Projekt vrijedan milijun i 200 tisuća kuna obuhvaća obnovu izolacije vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu unutarnje rasvjete. Nakon energetske obnove planira se ušteda energije od 70 posto, kaže ravnatelj škole Zdravko Ređep.
Foto: BBŽ
– S realizacijom samih radova krenuli smo u ožujku ove godine. Radovi energetske obnove potpuno su završeni. Izmijenili smo unutarnju stolariju i zgrada će se kompletno obojiti iznutra. Ono što nas najviše veseli je što će 7. rujna učenici doći u našu školu koja će biti puno ljepša, imati bolje uvjete za boravak u njoj kao i samu nastavu – rekao je Ređep.
Završetak radova na osnovnoj školi pozdravlja i načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković.
– Vjerujem da će završetak radova na našoj školi znatno poboljšati uvjete rada nastavnika i učitelja kao i samih učenika, ali da će se ostvariti i znatna ušteda u energiji. Ovaj projekt u svakom slučaju ide na dobrobit same škole, roditelja, učenika i svih nas u općini – kaže Marković.
Važno je istaknuti kako će Županija izdvojiti sredstva i za nabavu namještaja kojim će opremiti školu.
Foto: BBŽ
– Očekujemo da će od 5500 učenika gotovo 2200 njih ići u novoobnovljene škole. Sto učenika ove škole imat će novi standard u novoj školskoj godini. Veseli me da su radovi napravljeni u roku. Projekt je vrijedan milijun i 200 tisuća kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija je uz svoj udio od 500 tisuća kuna financirala i dodatne radove kako bi se napravilo ono što nije u energetskoj obnovi, ali je važno za naše učenike. Nadam se da ćemo razgovarati i o nečemu što je isto tako bitno, a to je jedna manja školsko-sportska dvorana i prelazak na jednosmjenski rad – rekao je župan Damir Bajs.
Europskim projektom energetske obnove na području županije ukupno su obuhvaćene 44 školske zgrade u koje će biti uloženo 160 milijuna kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!