ZBOG IZBORNOG FIJASKA Jaić ponudio ostavku na mjesto predsjednika ŽO SDP-a BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog lošeg rezultata Restart koalicije na parlamentarnim izborima predsjednik ŽO SDP-a BBŽ Tihomir Jaić ponudio je Županijskom odboru stranke mandat na raspolaganje, no ostavka je na jučerašnjoj sjednici odbijena.

-Smatram da su isto trebali učiniti i predsjednici svih županijskih i gradskih organizacija koje su na izborima ostvarile loš rezultat, to je politički bonton. Učinio bih to i ranije, ali osim telefonskih, ovo je bila prva sjednica Odbora na kojoj smo se svi našli – kaže Jaić koji je, dodaje, prije stavljanja mandata na raspolaganje prezentirao analizu izbornog neuspjeha. Kao glavni razlog za poraz vidi izostanak jasne politike SDP-a i partnera te jakih argumenata.

-Birači su nam to zamjerili, nisu izašli na izbore i zbog toga smo u županiji dobili dvostruko manje glasova nego na prošlim izborima. Osim toga, porazu je kumovala i loša organizacija kampanje u kojoj su izostavljene lokalne organizacije te su se sve poruke komunicirale s razine cijele II. izborne jedinice. Tu je i loše posložena lista, pri čemu se također nisu uvažavali prijedlozi lokalnih organizacija – tvrdi Jaić koji smatra da je SDP-u na svim razinama potrebna ozbiljna reorganizacija pri čemu će se veća važnost dati upravo lokalnim organizacijama.

-K tome, SDP mora imati prepoznatljivu politiku i jake stručne savjete koji će biti aktivni tijekom sve četiri godine mandata te reagirati svakodnevno – kaže Jaić.

Početku realizacije željenih promjena, tvrdi Jaić, SDP-ovci iz Bjelovarsko-bilogorske županije nadaju se već nakon unutarstranačkih izbora za predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke, koji su zakazani za 26. rujna. Županijski odbor SDP-a BBŽ potporu je dao kandidatu za predsjednika Željku Kolaru, uz kojega su kandidature istaknuli i Peđa Grbin, Mirela Ahmetović i Marino Percan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!