REKONSTRUKCIJA TRGA Općina odlučila modernizirati središte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Trg Kralja Zvonimira Općinu Hercegovac krasi u istom obliku već 30 godina. Sada je došlo vrijeme da se malo modernizira i udahne novi život u njega kako bi tamošnji mještani još bolje mogli uživati u centru svoje općine. Zato uskoro na trgu kreću radovi.
– Mi smo se prijavili na mjeru 7.41 za sredstva Europske unije prije manje od dvije godine i zapravo od tada do danas vrijeme smo proveli u pripremi dokumentacije i pripremnim radnjama – ističe načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan.
Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna financiranih sredstvima Europske unije, Republike Hrvatske i najmanjim dijelom Općine Hercegovac.
– Radi se o uređenju Trga kralja Zvonimira i zelene površine koja je uz trg. Uredit će se mali dvoetažni trg, mala dvoetažna fontana, solarno drvo odnosno biljka u obliku grba Općine Hercegovac, na koju će se moći i puniti mobiteli – kaže Bašljan.
Uz to, postavit će se pametne klube, novo raslinje i drveće te nove staze za ugodniji hod prema trgu čije se uljepšavanje planira početkom rujna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!