SPORTSKI SPEKTAKL Veterani PK Mladost žele mladima pokazati čari vaterpola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon punih 26 godina, sutra u 18 sati na bjelovarskom Gradskom bazenu veterani Plivačkog kluba Mladost Bjelovar odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Vaterpolo kluba Pirane iz Koprivnice. Bjelovarski veterani zadnju su utakmicu protiv nekog kluba odigrali davne 1994. godine. Tada su se natjecali u 2. Hrvatskoj Vaterpolo ligi, a Plivački klub Mladost bio je redoviti član te iste lige krajem 1980.-ih i početkom 1990.-ih godina. Njihovi nastupi zabilježeni su i ranih 1950-ih. Kako je došlo do ideje i koji je uostalom cilj sutrašnje utakmice, najbolje zna Alen Kuten, inicijator i organizator ove hvalevrijednog događaja.
FOTO: USTUPIO ALEN KUTEN, Veterani PK Mladost Bjelovar nakon 26 godina odigrat će utakmicu s drugim klubom
-To je sport koji je u tih 26 godina gotovo pa zaboravljen pa smo odučili promovirati ga, tim više jer očekujemo termi u Bjelovaru i zatvorenih bazena. Cilj nam je da se svjesnost o tom sportu u gradu podigne – kazao je Kuten dodavši kako puno ljudi niti ne zna za brojne uspjehe veterana Plivačkog kluba Mladost Bjelovar, a isto tako, nisu niti svjesni potencijala i mogućnosti koje imaju današnji mladi naraštaji u Bjelovaru.
FOTO: USTUPIO ALEN KUTEN, Vaterpolistima je cilj zainteresirati mlade za treniranjem
-Postojala je vaterpolo sekcija koja je bila poprilično aktivna, no sve se je raspalo, a danas plivački klub Mladost kao takav ne postoji. Međutim, mi kao veterani djelujemo volonterski i uz pomoć odlične suradnje s današnjim bjelovarskim plivačkim klubom Bjelovar želimo nešto promijenti – iskren je Kuten koji odaje kako je do ideje igranja utakmice došlo na redovnom godišnjem okupljanju veterana. Oko 15-ak članova, nakon međusobno odigrane utakmice u bazenu, došlo je na ideju da bi mogli organizirati utakmicu s nekim drugim klubom, ocijenivši kako bi taj događaj mogao Bjelovarčanima na neki način otvoriti oči.
-Želimo to sve obilježiti kako treba i promovirati u medijima ovu dobru stvar. Krajnji cilj je da se ponovno u Bjelovaru pokrene treniranje i rad s mladima u tom sportu – zaključio je Kuten.
S obzirom da je tradicija velika i na kraju krajeva uspješna – nema sumnje da rade odličnu stvar. Tim više što bi uskoro Bjelovar trebao dobiti i bolje uvjete za treniranje. Kako bi cilj bio ispunjen, veterani pozivaju što veći broj građana da na vrijeme dođu na bjelovarski Gradski bazen i zauzmu svoje mjesto na tribinama. Ulaz je besplatan.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!