OPĆINA POMAŽE Školarcima osiguran školski pribor i bilježnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Budući da se bliži početak nove školske godine, brojne općine i gradovi odlučili su financijski pomoći školarcima. Te lijepe vijesti stižu i iz općine Rovišće. Kao i prethodnih godina, Općina je odlučila osigurati komplete bilježnica i osnovnog školskog pribora za sve učenike osnovne škole od prvog do osmog razreda. Bilježnice, olovke, gumica, šiljilo – sve to na klupama će dočekati oko 520 učenika matične škole, kao i područnih škola u Predavcu, Podgorcima i Kraljevcu. Roditelji, kaže načelnik Slavko Prišćan, ne trebaju podnositi nikakve zahtjeve.

– Drago nam je da možemo pomoći i ove godine kao i prethodnih, nadam se da će svi biti zadovoljni. Drago mi je i da Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava svim učenicima udžbenike za ovu školsku godinu. Mislim da je roditeljima ove godine puno lakše nego prethodnih – ističe Prišćan.
Lakše neće biti samo roditeljima čiji učenici pohađaju škole u općini, već i onima koji idu u školu na području drugih jedinica lokalne samouprave. Jedini kriterij je da imaju prebivalište na području općine Rovišće.
– Apsolutno svi učenici mogu biti uključeni, nismo gledali imovinski status. Imaju pravo i učenici koji su u školi u Bjelovaru, ali žive na području općine Rovišće. I njima ćemo to nabaviti. Ukoliko nekoga ne previdimo i nemamo u evidenciji, pozivamo da dođe u Općinu i javi se – dodaje načelnik.
Osigurali su pomoć za oko 500 učenika.
– Nabavili smo pribor i učenicima koji su iz Prgomelja, a u dogovoru ćemo biti i s gradom Bjelovarom da vidimo hoće li im nabaviti bilježnice, ako ne, riješit ćemo i to. Naravno, dogovaramo se i s načelnicom Zrinskog Topolovca za područne škole. Imamo i djecu iz Prekobrda koja idu u Kapelu, za njih smo nabavili bilježnice i pribor. To je s naše strane pomoć, onoliko koliko mi možemo – ističe Prišćan.
Za ovu pomoć Općina je iz proračuna osigurala 60 tisuća kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!