ČISTA PETICA Još jedna općina potpuno transparentna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Transparentnost je riječ koja se često spominje, a istom se može pohvaliti Općina Veliko Trojstvo koja je zaradila čistu peticu. Iako zbog epidemiološke situacije nije bilo svečanog uručivanja Priznanja, općinski načelnik Ivan Kovačić zadovoljan je ovom svojevrsnom nagradom koju je Općina dobila već četvrtu godinu zaredom. Zadovoljni su i tamošnji mještani kojima je dostupan potpun i točan uvid u svaku utrošenu općinsku kunu. No, napominje načelnik, svake godine kriteriji za ostvarenje Priznanja sve su veći.
– Svake godine se kriteriji sve više dižu. Oni koji su kasnije krenuli, vjerojatno nas teže hvataju, ali tu još uvijek ima “lufta” da se transparentnost uzdigne na viši nivo – ističe Kovačić.
Načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić
Nije nimalo lak zadatak biti transparentan.
– I sam imam problema kad se donosi proračun. Sve češće se mijenjaju ti zakoni, pa morate malo duže to gledati da vidite gdje je i što je. Ali, zakon donosi svoje i on se mora poštivati – dodaje načelnik.
Uvid u ove proračunske brojke, ali i svih ostalih Općina i Gradova moguće je vidjeti na stranicama Instituta za javne institucije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!