NOVO NORMALNO Od danas nova pravila u BBŽ, u posebnim okolnostima počela nastava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što se plodonosnom za širenje koronavirusa pokazala jedna bjelovarska svadba s koje je 36 osoba oboljelo, a dvjestotinjak završilo u samoizolaciji, nove, restriktivnije mjere su uvedene i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. One na snagu stupaju danas, upozorava bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

-Na svadbenim svečanostima može biti najviše 50 ljudi, dok na ostalim privatnim okupljanjima može biti maksimalno 20 osoba – podsjetio je župan Bajs.

Na sahranama od danas smije biti 50 osoba, no na karminama ne više od 20, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Drugim riječima, nema rukovanja i ljubljenja ožalošćenih. Te mjere je na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite potvrdio onaj Nacionalni. Međutim, kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze potrebno se je stalno pridržavati onih osnovnih mjera zaštite, podsjetio je i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch.

Pod posebnim okolnostima započela je danas i nova školska godina. U skladu s preporukama Stožer, razredi u svim školama strogo su odvojeni, više nam klasičnih odmora, a za većinu učenika viših razreda i srednjoškolaca obvezno je nošenje zaštitnih maski, ne samo prilikom dolaska i školu, već i na nastavi. Osnivači škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Županija i Grad Bjelovar, osigurali su platnene zaštitne maske za sve učenike.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!