DAN GRADA Skromno, ali živost će se osjetiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na vrlo skroman način Bjelovar će ove godine obilježiti Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja do kojeg je ostalo tek nešto manje od mjesec dana. Zbog dobro poznatih epidemioloških razloga velikih slavlja i okupljanja neće biti, no građani Bjelovara živost će osjetiti, kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

– Sve će se održati vrlo skromno u skladu s epidemiološkim preporukama. Znam da će se jedan dio  građana zbog toga možda ljutiti, no mislim da smo od pojave koronavirusa sve odradili besprijekorno u smislu planiranja i odgovornosti prema građanima. Neki su nas optuživali pitajući se zašto smo ukinuli Terezijanu, ali sada je vidljivo da smo sve napravili s razlogom i na najbolji mogući način. Što se tiče samog Dana Grada, minimalne stvari i sve će se vjerojatno vrtjeti oko gradskog paviljona. Radimo i na tome da raspišemo natječaj za ugositeljske objekte kako bi se, uz ove postojeće, dobio jedan dojam živosti. Što se tiče samih izvođača, bit ćemo vrlo štedljivi kako se ne bi stvarala velika gužva na maloj površini. Od Županijskog stožera za to ćemo tražiti zeleno svjetlo – rekao je Hrebak.

Gradonačelnikova ideja je i da se Svečana sjednica Grada Bjelovara održi na otvorenom i to na Barutani. Bit će tu i neizostavni svečani mimohod u kojem će sudjelovati do 200 ljudi, a sve ne bi trebalo trajati duže od dva sata. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!