COVID-19 Novi slučaj u bolnici, u samoizolaciji dio zaposlenika Ginekologije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o zaposlenici bjelovarske Opće bolnice. Djelatnica s Internog odjela je prije potvrde dijagnoze bila u samoizolaciji, potvrdio nam je ravnatelj bolnice dr. Ali Allouch, pa razloga za zabrinutost nema.

-Uz pomoć epidemiologa utvrđujemo epidemiološku situaciju na tom odjelu i mislim da neće biti problema. Što se tiče rada odjela, sve funkcionira normalno, imamo dovoljan broj ljudi i obavljamo posao rutinski – kazao nam je dr. Allouch.

Prošlog tjedna zaraza se pojavila i na bjelovarskoj ginekologiji gdje je trenutno sedmero zaposlenika u samoizolaciji. Ondje je zaraza potvrđena kod pacijentice.

Ravnatelj bolnice Ali Allouch

-Pacijentica je primljena u akutnom stanju, a nakon što je testirana utvrđeno je kako je pozitivna. Odmah je napravljena kompletna analiza, utvrđeni su svi njezini kontakti. Zaposlenici su testirani i svi su nalazi bili negativni, no oni su i dalje preventivno u samoizolaciji – kaže dr. Allouch, dodajući kako je i na tom odjelu, unatoč nedostatku dijela zaposlenika, služba organizirana tako da se posao odvija bez problema. Osim na spomenuta dva odjela, u samoizolaciji je i jedan zaposlenik kirurgije, također preventivno, i to zbog kontakta ostvarenog izvan bolnice.

Inače, u posljednja 24 sata ozdravilo je sedam osoba pa su na području županije trenutno 82 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 437 osoba.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!