IZVRSNI STUDENTI Spojem stare i nove tehnologije do srebra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Studenti mehatronike Veleučilišta Bjelovar, Vedran Josić, Karlo Pušić, Domagoj Mihaljević i Petar Milovac su na natjecanju studenata tehničkih studija iz cijele Hrvatske “LUMEN Engineering” osvojili izvrsno drugo mjesto. Zaslužili su ga svojim “Tubix Display-em” kojim su uspješno odgovorili na temu natjecanja – spoj stare i nove tehnologije, tumači Karlo Pušić.
-Fora s Tubix Display-em je što smo mi spojili tehnologiju stariju više od 70 godina koju su koristili još Sovjeti s modernim tehnologijama. Unutra je npr. mikrokontroler SP8266 s kojim se spajamo na moj mobitel preko kojeg preuzimamo podatke s interneta – objašnjava Pušić.

To mogu biti bilo koji brojčani podaci, poput primjerice pregleda na Youtubeu. Uspjeh bjelovarskih studenata je tim veći kada se uzme u obzir da su oni kao brucoši bili najmlađa ekipa. Pobjednici su primjerice bili apsolventi. Za to su bili potrebni mjeseci rada tijekom kojih im je na raspolaganju bio prodekan Veleučilišta Bjelovar Zoran Vrhovski. Zvali su ga, kroz smijeh kaže, i danju i noću.
-Čuli smo se kako imamo te online platforme i u 10 navečer i u 12, čak i u 2 ujutro jednom, dva je bio rekord – priznaje Vrhovski.
Ipak, isplatilo se. Za osvojeno drugo mjesto bjelovarski studenti su dobili nagradu od deset tisuća kuna, a Veleučilište im je uz to dalo didaktičko učilo za programiranje mikrokontrolera. Njihov je uspjeh na današnjem prijemu pozdravio gradonačelnik Dario Hrebak.
-To što studenti mehatronike rade je siguran znak da će Bjelovar imati moderno, bjelovarsko gospodarstvo 21. stoljeća – ističe Hrebak.
Vedran Josić, Karlo Pušić, Domagoj Mihaljević i Petar Milovac su prvog klijenta već našli – bjelovarska pivnica će njihov “Tubix Display” koristiti kako bi vidjela i pokazala koliko je u danu istočeno piva.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!