MOTOCIKLISTI, OPREZ! Policija kreće u novu kontrolu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske će tijekom danas, 22. rujna u vremenu od 14.00 do 22.00 sata usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor prekršaja motociklista, mopedista i sličnih kategorija vozila.

-Podsjećamo i savjetujemo vozače motocikala i mopeda da motociklisti i mopedisti kao i putnici na njima moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da moraju upravljati vozilom propisanom brzinom i na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito nije dopušteno naglo povećavati brzinu kretanja ili se pa voziti se na jednom kotaču. Vozač motocikla ili mopeda ne smije prevoziti osobu koja je pod utjecajem droga, lijekova ili ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 g/kg. Na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine, a za vrijeme vožnje ne slušati muziku ili druge sadržaje jer to umanjuje pažnju. Ako se dva ili više vozača mopeda ili motocikala kreću u skupini, moraju se kretati jedan iza drugoga, a ne jedan pored drugoga. Ne pretjecati vozila ispred sebe s desne strane, što motociklisti i mopedisti često čine i zbog čega se često i događaju prometne nesreće – poručuju iz bjelovarske policije.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!