NOVA PRAVILA Maskama nisu oduševljeni niti srednjoškolci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nova školska godina po mnogočemu je drugačija od svih dosadašnjih. Novo normalno se uvuklo i u prijevoz. Neizostavan modni dodatak u autobusima su maske, a demode su postali autobusi u kojima su učenici nagurani kao sardine. No, šalu na stranu. Razmak je obvezan zbog čega su uvedene dodatne linije, a tog se pravila i pridržava rekla nam je učenica Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar koja putuje iz Galovca, Helena.
– Osjeti se da je gužva puno manja – kaže Helena.
Takve promjene srednjoškolci pozdravljaju. Ono što im zadaje brigu i izaziva stres je kako uskladiti sve obveze i pratiti nastavu kada se ona dijelom odvija fizički, a dijelom online. Upravo to pokušava dokučiti učenica bjelovarske Medicinske škole Nikolina. I u njenoj su školi naime u samoizolaciji jedno vrijeme bili troje profesora i jedan razred, pa je mješoviti oblik nastave nešto što ju brine.
-Ni sama nisam sigurna kako ću uskladiti sve. Pogotovo zato što idem i u Glazbenu i u Medicinsku školu. Moramo to jednostavno pratiti i online i fizički, nemamo baš izbora – kaže Nikolina.
Izbora nemaju ni kada je riječ o maskama. Na nastavi ih moraju imati što nije uvijek lako, žale se učenici.
– Relativni broj učenika ne može disati pod maskama. Često se zato moraju otvarati vrata i puštati učenici van učionice – kaže Helena.
Ne čudi onda da srednjoškolci maskama nisu oduševljeni.
– Nisam više sigurna što bih rekla za maske. Ne trebaju nam, nema zraka i javljaju se vrtoglavice. Ionako se svi zajedno družimo vani – zaključuju srednjoškolci.
No, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su maske na nastavi u slučaju da se ne može osigurati dovoljan razmak i dalje obvezne.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!