AFERA HSS Bašljan Jurinovu reviziju smatra smiješnom, kao i njegovo ponovno učlanjenje u stranku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što smo jučer pisali o najnovijim rošadama u HSS Bjelovarsko – bilogorske županije i imenovanju Dalibora Jurine kao starog novog člana stranke kojeg je Krešo Beljak ovlastio da napravi reviziju rada u županijskoj organizaciji, o čemu više možete pročitati OVDJE, danas smo za komentar dobili predsjednika županijske organizacije HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije Boru Bašljana. Još jednom je ponovio kako je Krešo Beljak nezakonski sazvao skupštinu, a potom ju nezakonski i održao zbog čega nije dobio verifikaciju Ministarstva uprave na rezultate te skupštine. Prema Bašljanovim tvrdnjama, još uvijek je važeći Glavni odbor koji je u sastavu od 2017. godine. Taj Glavni odbor je Beljaka, pojašnjava Bašljan, prošlog petka na e sjednici isključio iz članstva stranke jer je prekršio niz odredbi statuta koji je za svaku stranku jedini zakon po kojem stranka i funkcionira. Ministarstvo uprave je tijelo, upozorava Bašljan, koje treba proučiti cijelu materiju i donijeti sud o svemu što se u HSS-u događalo u posljednje vrijeme.
Boro Bašljan predsjednik je HSS-a BBŽ
-Ja sam potpuno siguran da je došlo do niza prekršaja statuta. A isto tako, oni su htjeli nastaviti funkcionirati i raditi kao da je sve u redu, unatoč tome što nemaju verifikaciju Ministarstva niti im je skupština priznata – upozorava Bašljan koji je komentirao i starog novog člana Dalibora Jurinu. Kratko je kazao kako je Jurina 2017. godine istupio ih HSS-a i koliko je njemu poznato, on nije član stranke.
-Kao takav on ne može vršiti nadzor rada županijske organizacije HSS-a. Uostalom, za takvo nešto ne može ga imenovati predsjedništvo, jer ono nije legalno u svom radu. Te odluke su ništetne. Dalibor Jurina bi prije svega, trebao dokazati kako nije član nijedne druge stranke, jer ja imam informacije da je. Isto tako, mora dokazati da plaća dužnosničku članarinu cijelo vrijeme. Jer ako je on u stranku učlanjen u posljednja dva, tri dana, kakav je to način da čovjek s dva, tri dana staža u stranci dolazi kontrolirati županijsku organizaciju koja je po broju članova i izbornim rezultatima druga u zemlji – zaključio je Bašljan koji je uvjeren da je zakon na njegovoj strani.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!