NAČELNIKU PREKIPJELO Pas ugrizao dijete, stižu kazne za nesavjesne vlasnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U nedjelju se obilježava Svjetski dan zaštite životinja. Dobar je to povod da se podsjeti koliko je važna briga o životinjama, a isti podsjetnik svojim je mještanima poslao načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan. Neki njegovi sumještani, kaže, stvaraju probleme, a u slučaju da se ta negativna praksa nastavi, Općina će biti prisiljena na kažnjavanje.
Načelnik Slavko Prišćan
– Kroz određeno vrijeme morat ćemo početi kažnjavati sve one koji neće voditi brigu o svojim kućnim ljubimcima. To podrazumijeva sve one koji ne čipiraju i ne cijepe svoje ljubimce. Isto tako, dosta imamo situacija gdje se psi nalaze na poljskim putevima i cestama. Imali smo čak situaciju da je jedan pas ugrizao dijete koje je bilo na putu prema školi – kaže Prišćan.
Zbog neodgovornog vlasnika Općina je morala na noge dići komunalnog redara i inspektora, a kako se takve situacije ne bi ponavljale, načelnik moli da se vlasnici brinu o životinjama.
– Pozivam sve mještane da svoje kućne ljubimce čipiraju i cijepe što je i obveza. No, također da ih drže u određenim pravovaljanim prostorima ili barem imaju zatvorene u svojim dvorištima. Želimo da ne postoji opasnost za našu djecu, ali i sve ostale mještane – ističe Prišćan.
Na posljednjem općinskom vijeću čak se i razgovaralo o izmjeni komunalnog reda gdje će se kazne za spomenute slučajeve povećati. Drugim riječima, vlasnici životinja koje predstavljaju opasnost mogli bi biti žestoko udareni po džepu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!