OSLIKANI VODOTORANJ Nastao je i film o izazovnom projektu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nakon što je ovoga ljeta oslikao čazmanski vodotoranj, akademski slikar iz Bojane Franjo Matešin o svom je jedinstvenom podvigu snimio dokumentarni film. Baš kao što su mu pripomogli u oslikavanju oko 600 četvornih metara površine tornja, Matešinovi sugrađani pridonijeli su i u nastanku filma, kaže autor.
– Za to vrijeme rada mnogi ljudi su snimali oslikavanje. Bila je televizija, neki su snimali s dronom, sin je uhvatio par kadrova, a nešto sam i sam snimio. Zapravo je film napravljen uz pomoć pet do šest kamermana i 10 fotografa – kaže Matešin.
U filmu je prikazana realizacija vrlo izazovnog projekta, koja je potrajala tri tjedna. Zbog visine, u oslikavanju tornja Matešinu su pomagali i čazmanski vatrogasci, a donji dio građevine oslikali su najmlađi stanovnici toga grada. Film se već može pogledati online.
– Dok film ne postavimo na moju internetsku stranicu, još će par dana biti dostupan samo na Facebook stranici “Galerija Matešin” te mom privatnom profilu Matešin Franjo – ističe Matešin.
Ovaj svestrani umjetnik nada se kako će se uskoro epidemiološke prilike u našem kraju popraviti, kako bi se mogla organizirati i službena promocija filma.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!