ŠKOLA RUKOMETA Prava prilika za relaksaciju i zabavu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rukometni klub Bjelovar i njegova mala škola rukometa iz godine u godinu privlače sve više mladih nada zaljubljenih u taj sport. Ova godina, neovisno o koronakrizi, nije iznimka pa tako i dalje traju upisi u ovaj povijesni bjelovarski sport. Ljetni mjeseci također su bili radni, a trener kluba Davor Lamza volio bi da tako bude i dalje jer kako kaže, mladih rukometaša svakim danom je sve više i više.
– Rukometni klub Bjelovar sa svojom školom rukometa trenirao je cijelo ljeto marljivo i naporno uz pridržavanje svih mjera koje su nam propisane za održavanje sportskih treninga. Škola rukometa i dalje upisuje svoje članove, a svakim danom nas je sve više – kaže Lamza.
Najbitnije je, kaže Lamza, da djeca zavole sport i steknu naviku.
– Važno je da se zavoli sport i stekne navika dolaska u dvoranu tri do četiri puta tjedno. Kod onih najmanjih najvažniji je motorički razvoj i zdravlje, a samim time onda s vremenom i zavole sport. U klubu imamo stručan kadar, sve provjerene i stručne trenere, kineziologe. Dugi niz godina rada i rezultati koje postižemo daju nam za pravo da možemo reći kako nam roditelji mogu povjeriti djecu – rekao je Lamza.
S ovim riječima itekako se slaže mama Lidija Kozić koja je Rukometnom klubu Bjelovar povjerila svoje sinove.
– Razmišljajući o današnjem sve dekadentnijem vremenu, sjedalačkom načinu života naše djece i međusobnoj otuđenosti, kao roditelj sam se pitala kuda djecu usmjeriti. Najsvrsishodnije bilo je uputiti ih u sport, a nisam se morala puno truditi zato što su živahni i život im je pokret i veselje. Smatrala sam da je to pametan potez – kaže Lidija Kozić.
Da je mama napravila zaista pametan potez potvrdili su i njezini sinovi. Šesnaestogodišnji Mihovil Kozić rukomet trenira već deset godina.

– Kao mali sam bio dosta živ tako da su me roditelji usmjerili u rukomet. Sport mi se sviđao sport, a rukomet posebno budući da je popularan u Bjelovar. Treninzi su svaki dan od ponedjeljka do petka, naporni su, ali isplati se. Dođu nam kao ispušni ventil poslije škole, a u jednu ruku je i relaksacija jer izbacujemo negativne stvari iz glave – kaže Mihovil.
A njegovom mlađem bratu Zrinku koji ima deset godina uzor je ni manje ni više nego njegov brat Mihovil za čijim je stopama i sam krenuo.
– Treniram rukomet tri godine i jako mi se sviđa. Brat mi je najveći uzor i od njega sam to i vidio – kaže Zrinko.
Dečki su posebno zahvalni trenerima Robertu Petraču i Hrvoju Privšeku jer, uz roditelje, upravo oni najveća motivacija.
Novi polaznici u školu rukometa mogu se upisati dolaskom u dvoranu ponedjeljkom u 19 sati i 45 minuta i srijedom u 20 sati. Oni koji pak upis žele riješiti bržim putem mogu nazvati broj 095 904 0165 ili poslati mail na rkbjelovar72@gmail.com (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!