POTPORA UMIROVLJENICIMA Županija i ove godine izdvojila pozamašnu svotu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kartanje, igranje šaha, čitanje novina ili jednostavno čašica razgovora. Sve to bjelovarski umirovljenici rade u svom dnevnom boravku u centru grada. Svakog dana ondje dolazi i Lazar Ilić, 90-togodišnjak koji za sebe kaže da je najstariji penzić u Bjelovaru. U boravku uvijek nađe društvo, a kada se karta, pravila se, kaže, znaju.

– Igra se za badava i zato nitko ne smije pričati gluposti – rekao je Ilić.
Korone se gospodin Lazar ne boji. Ne može ga ona, kaže, zadržati u kući.
– Čovjek se mora normalno ponašati i izbjegavati velike skupine – kaže Ilić.

Druženje se ipak ne bi trebalo izbjegavati potpuno, pa je i Županija stoga ove godine za umirovljeničke aktivnosti ove godine izdvojila veću svotu, naglasio je za potpisivanja ugovora s Maticom umirovljenika Bjelovar župan Damir Bajs.
– Mislim da su upravo u vrijeme korone društvene aktivnosti ključni element jer, uz pitanje zdravlja, važno je i ono mentalno koje se, rekao bih, provodi kroz druženje i brojne aktivnosti – kaže Bajs.
Županija tako ove godine za umirovljenike izdvaja milijun i 200 tisuća kuna. Bez te bi pomoći teško opstala i bjelovarska Matica umirovljenika, kaže predsjednik Josip Crnogaj.
– Mi ćemo dobiveni iznos utrošiti za inventar koji je već zastario. Tu su još i izleti te nabava ogrjeva i hrane – kaže Crnogaj.
Za to su od županije dobili 95 tisuća kuna. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!