KIRURGIJA NA UDARU Potvrđeni novi slučajevi Covida, obrađuju se samo hitni slučajevi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Koronavirus ozbiljno je zaprijetio Odjelu kirurgije u bjelovarskoj Općoj bolnici. Prema podacima koje nam je rano jutros potvrdio ravnatelj bolnice dr. Ali Allouch, ondje je zaraženo dvoje liječnika te četiri medicinske sestre. Još pet medicinskih sestara je u izolaciji, a zaraza je potvrđena i kod dvoje pacijenata. Očekuju se i nalazi testiranja ostalih pacijenata. Podsjetimo, alarm za uzbunu na kirurgiji oglasio se u nedjelju, nakon što je zaraza potvrđena kod mlade žene koja je na kirurgiju promjena zbog komplikacija ranije dijagnosticiranih bolesti.

Bez obzira na velik broj zaraženih, ravnatelj bolnice Allouch uvjerava kako je situacija pod kontrolom.

-Mi smo još prije 15-ak dana, vidjevši da se u županiji pogoršava epidemiološka situacija, za to pripremili. Stoga smo se organizirali, podijelili smo ekipu u dva tima, tako da i sada imamo kirurge koji mogu odraditi posao – kazao nam je dr. Allouch.

S obzirom da se još uvijek čekaju nalazi testiranja na koronavirus za određen broj pacijenata i osoblja, na kirurgiji će se, kaže Allouch, do daljnjega obrađivati samo hitni slučajevi. Iako funkcioniranje bolnice nije upitno, ovakve situacije značajno otežavaju rad liječnika i drugog medicinskog osoblja pa iz te ustanove još jednom apeliraju na sve građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!