‘VRUĆI POGON’ U BOLNICI Izvan sustava 20 posto medicinskog osoblja

BJELOVAR – U Opću bolnicu Bjelovar smiju ući samo hitni pacijenti i onkološki bolesnici. Prelazak na tzv. vrući pogon bio je nužan s obzirom na velik broj djelatnika zaraženih koronavirusom te onih koji su u samoizolaciji.

-Oko 20 posto naših zdravstvenih djelatnika trenutno je izvan pogona. Riječ je o stotinjak osoba, od kojih je pedesetak zaraženo koronavirusom. U takvim okolnostima nije lako organizirati posao, jako nam je teško, ali i dalje funkcioniramo – kaže ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch, dodajući kako je reorganizacijom osigurana skrb za one koji bez nje ne mogu niti u ovim izvanrednim okolnostima – za hitne slučajeve i onkološke bolesnike.

-Za sada je situacija takva kakva jest pa molimo pacijente za strpljenje. Vjerujemo kako će se stvari brzo vratiti u normalu, samim time što bi uskoro velik dio zaposlenika trebao izaći iz samoizolacije – kaže Allouch. Iz bolnice ponovno apeliraju na sve građane da se pridržavaju svih propisanih mjera i preporuka jer, smatra dr. Allouch, to je jedini način da se stvari počnu vraćati u normalu.

-Još jednom apeliramo na sve građane da nose maske, održavaju distancu, peru  i dezinficiraju ruke. Vidjeli smo, ne samo u našoj bolnici, već i drugim ustanovama u Hrvatskoj, što se dogodi kad virus naglo probije u sustav. Treba imati na umu da mi imamo i druge pacijente, koji nisu oboljeli od Covida, ali imaju druge ozbiljne bolesti te i njima moramo osigurati odgovarajuću skrb – podsjeća dr. Allouch, dodajući kako je upravo zbog toga nužno da sustav što prije počne normalno funkcionirati.

 

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!