‘VRUĆI POGON’ U BOLNICI Izvan sustava 20 posto medicinskog osoblja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Opću bolnicu Bjelovar smiju ući samo hitni pacijenti i onkološki bolesnici. Prelazak na tzv. vrući pogon bio je nužan s obzirom na velik broj djelatnika zaraženih koronavirusom te onih koji su u samoizolaciji.

-Oko 20 posto naših zdravstvenih djelatnika trenutno je izvan pogona. Riječ je o stotinjak osoba, od kojih je pedesetak zaraženo koronavirusom. U takvim okolnostima nije lako organizirati posao, jako nam je teško, ali i dalje funkcioniramo – kaže ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch, dodajući kako je reorganizacijom osigurana skrb za one koji bez nje ne mogu niti u ovim izvanrednim okolnostima – za hitne slučajeve i onkološke bolesnike.

-Za sada je situacija takva kakva jest pa molimo pacijente za strpljenje. Vjerujemo kako će se stvari brzo vratiti u normalu, samim time što bi uskoro velik dio zaposlenika trebao izaći iz samoizolacije – kaže Allouch. Iz bolnice ponovno apeliraju na sve građane da se pridržavaju svih propisanih mjera i preporuka jer, smatra dr. Allouch, to je jedini način da se stvari počnu vraćati u normalu.

-Još jednom apeliramo na sve građane da nose maske, održavaju distancu, peru  i dezinficiraju ruke. Vidjeli smo, ne samo u našoj bolnici, već i drugim ustanovama u Hrvatskoj, što se dogodi kad virus naglo probije u sustav. Treba imati na umu da mi imamo i druge pacijente, koji nisu oboljeli od Covida, ali imaju druge ozbiljne bolesti te i njima moramo osigurati odgovarajuću skrb – podsjeća dr. Allouch, dodajući kako je upravo zbog toga nužno da sustav što prije počne normalno funkcionirati.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!