REDOVNO ODRŽAVANJE Općina nastavlja s uređenjem poljskih puteva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Jednom godišnje svakako, a po potrebi i češće, održavaju se poljski putevi i lokalne ceste na području općine Veliko Trojstvo. Naime, radna mehanizacija sve je teža i glomaznija pa poljoprivrednici samim time prilikom obavljanja redovnih poslova na poljima često oštete poljske puteve. Tu uskače Općina.
– Radi se o lokalnim cestama i poljskim putevima koji služe za izvoz poljoprivrednih proizvoda od kojih se najviše poljskim putevima izvozi kukuruz. Ljudi kombajniraju i ti su im putevi potrebni za pravilno izlaženje s polja – rekao je Miljenko Kurevija, predsjednik Općinskog vijeća.
Kurevija je pojasnio i što je dosad uređeno, a što je u planu u narednim danima.
– U zadnjih mjesec dana kupili smo 450 kubika šljunka od čega je do sada iskorišteno nekih 350. Uskoro nastavljamo dalje u naselju Dominkovica, a do sada su odrađeni putevi u Martincu, Višnjevcu i Ćurlovcu – kaže Kurevija.
Za spomenute radove i nabavku šljunka, Općina je utrošila oko 50 tisuća kuna, a popravci poljskih puteva i lokalnih cesta redovito se ponavljaju, iz godine u godinu, napominje predsjednik Općinskog vijeća.
– Malo nas je ometalo loše vrijeme jer sve je već moglo biti gotovo – kaže Kurevija.
Budući da su ceste na području općine Veliko Trojstvo uredne, bez blatnih tragova, dokaz je to da su poljski putevi uredno održavani.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!