DAN GRUBIŠNOG POLJA Minula godina izrodila višemilijunske investicije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grubišno Polje danas slavi svoj rođendan. Naime, na današnji dan je 1991. godine kraju uspješno privedena prva hrvatska vojno-redarstvena operacija Otkos 10 kojom je oslobođeno ukupno oko 300 četvornih kilometara Bilogore, gdje se, između ostalih, našlo i područje Grubišnog Polja. Iako zbog poznate situacije Grad danas ne osjeti pravu živost i slavlje, čelni ljudi Grada i udruga proisteklih iz Domovinskoga rata u nazočnosti građana položiti su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika braniteljima, održana je sveta misa te svečana sjednica Gradskog vijeća. Sve investicije koje je Grad zamislio i prije koronakrize, dinamično se ostvaruju, a dokaz tome je i pravovaljano raspolaganje europskim novcem.

– Ostvarili smo ili ostvarujemo sve zamišljenje investicije, jedino što smo ih rasporedili u više faza kako bi imali dovoljno sredstava da ih zajednički financiramo. Mi smo lokalna uprava koja si ne može priuštiti da tako velike milijunske projekte financiramo vlastitim sredstvima nego se moramo oslanjati na izvore, što resornog ministarstva, što na europske novce. Upravo sam danas dobio podatak da smo i dalje u top deset gradova u Hrvatskoj po povlačenju investicija što najbolje dokazuje naš rad – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Gradonačelnik Z. Mađeruh

Cilj, napominje gradonačelnik, i dalje je isti – otvaranje novih radnih mjesta.

– Normalno da nam je cilj otvaranje novih radnih mjesta, zadržavanje mladih, ali i povratak mladih u naš grad. U isto vrijeme moramo voditi računa o socijalno osjetljivim građanima, o djeci. Sretan sam i zbog naše vizije da pomognemo poduzetnicima u pandemiji kako bi, zajedno kao cijeli grad, ovu pandemiju što lakše i bezbolnije proživjeli. Želim se zahvaliti svima onima koji sudjeluju u projektima, ali velika hvala i braniteljima, poginulima, ustanovama, svima onima koji su prkosili u Domovinskom ratu jer, treba napomenuti, čak i tada, tvrtke, vrtići, Dom zdravlja – svi su radili za vrijeme svakodnevog granatiranja. To je bio jedan prkos Grubišnog Polja – ističe Mađeruh.

Na području grada u tijeku su značajne milijunske investicije.

– U tijeku su četiri investicije, a njih šest pokrenut će se u rano proljeće. Zimsku pauzu iskoristit ćemo za pripremu javnih natječaja. Najveća investicija do sada u pripremi je, ali još o njoj ne mogu puno pričati – kaže Mađeruh.

No ono o čemu se može pričati su uspjesi Grada poput obnove starog i dogradnje novog vrtića u što je uloženo devet milijuna kuna. Radi se i na 13 milijuna vrijednom projektu infrastrukture u poduzetničkoj zoni, 9 milijuna vrijednoj izgradnji kanalizacije i nogostupa, a tu su još i projekti led rasvjete, obnove krovišta doma u Velikim Zdencima te dovršetak kanalizacije u Hebrangovoj ulici. Dok se svi spomenuti projekti realiziraju, podsjetimo da će se povodom Dana grada sutra u knjižnici osnovati književni klub, a u petak se u potkrovlju Centra za informiranje i kulturu doktor Franjo Tuđman otvara izložba slika lokalnih umjetnika “Za naš Grad”. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!