OPREZ ZA MARTINJE Policiji možete i savjetovati gdje da čeka nesavjesne vozače!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za sve koji već ovih dana mnogi planiraju proslave povodom Martinja, iz policije imaju važnu poruku. U razdoblju od 06. do 12. studenoga 2020. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ bit će povećan broja sudionika u cestovnom prometu koji će  konzumirati alkoholna pića. Stoga će Ministarstvo unutarnjih poslova pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Vozače, pod utjecajem alkohola, za koje postoji opravdana bojaznost da će nastaviti upravljati vozilom policija će smjestiti u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a vozače u osobito teško alkoholiziranom stanju policija će uhićivati i privoditi nadležnom Općinskom sudu/Prekršajnom odjelu kojemu će predlagati izricanje zaštitnih mjera i kazni zatvora.

Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veći broj kontrolnih punktova, posebice u zonama ugostiteljskih i sličnih objekata, odnosno za svaku auto-ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

 

Savjeti vozačima koji namjeravaju konzumirati alkoholna pića :

– koristite javni prijevoz,

– koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije ,

– idite pješice, ali ne po cesti,

– ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag,

ili zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze,

– ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti),

– ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine  alkoholnih pića.

-U namjeri sprječavanja stradavanja u prometu na cestama PU bjelovarsko-bilogorske prometu apeliramo na sve sudionike u prometu, a osobito vozače, da poštuju prometne propise te da posebice ne voze pod utjecajem alkohola i da poštuju ograničenja brzine. Ovim putem ponovno pozivamo sve dobronamjerne građane da policiji pruže pomoć u suzbijanju prometne nediscipline te da ovoj  PU dostave svoje prijedloge o mjestima na kojima se učestalo krše prometni propisi i ugrožava sigurnost sudionika u prometu, a osobito djece, pješaka i biciklista, kao i o vozačima koje građani učestalo uočavaju u nepoštivanju prometnih propisa, a posebno vožnje pod utjecajem alkohola i nepoštivanja dopuštene brzine kretanja vozila. Sve primjedbe, prijedloge i sugestije molimo da dostavljate na našu e-mail adresu: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr, odnosno poštom na adresu: PU bjelovarsko-bilogorska, Vlahe Paljetka 2, 43000 Bjelovar – poručuju iz PU BJelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!