OVA JE ŽUPANIJA NAPRAVILA ISKORAK Od subote uvode najstrože mjere od svih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VARAŽDIN – Nacionalni Stožer civilne zaštite ‘amenovao’ je prijedlog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije o uvođenju strožih mjera na tom području, koje na snagu stupaju u subotu, 7. studenoga.

Odluka, među ostalih, podrazumijeva, zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja s više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima smije biti najviše 50 osoba. Na vjerskim okupljanjima također može biti najviše 50 osoba, baš kao i na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama. Na dozvoljenim okupljanjima obvezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Iako je županijski Stožer tražio da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograniči, zatvaranjem u 20 sati, nacionalni Stožer odredio je da lokali smiju raditi do 22 sata. Nadalje, zabranjuju se posjeti socijalnim ustanovama, a zabranjen je i izlazak korisnika iz istih. Preporuka je da se privatna okupljanja ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva, da se sjednite tijela lokalne samouprave održavaju elektronskim putem. Na snagu će u subotu stupiti i obustava korištenja sportskih terena i rekreacijskih centara u kojima dolazi do fizičkog kontakta, izuzev za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu nekog natjecanja.

Inače, jučer je na odručju Varaždinske županije potvrđeno 149 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju su 12 osobe, od kojih je 12 na respiratoru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!