OVA JE ŽUPANIJA NAPRAVILA ISKORAK Od subote uvode najstrože mjere od svih

VARAŽDIN – Nacionalni Stožer civilne zaštite ‘amenovao’ je prijedlog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije o uvođenju strožih mjera na tom području, koje na snagu stupaju u subotu, 7. studenoga.

Odluka, među ostalih, podrazumijeva, zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja s više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima smije biti najviše 50 osoba. Na vjerskim okupljanjima također može biti najviše 50 osoba, baš kao i na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama. Na dozvoljenim okupljanjima obvezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Iako je županijski Stožer tražio da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograniči, zatvaranjem u 20 sati, nacionalni Stožer odredio je da lokali smiju raditi do 22 sata. Nadalje, zabranjuju se posjeti socijalnim ustanovama, a zabranjen je i izlazak korisnika iz istih. Preporuka je da se privatna okupljanja ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva, da se sjednite tijela lokalne samouprave održavaju elektronskim putem. Na snagu će u subotu stupiti i obustava korištenja sportskih terena i rekreacijskih centara u kojima dolazi do fizičkog kontakta, izuzev za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu nekog natjecanja.

Inače, jučer je na odručju Varaždinske županije potvrđeno 149 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju su 12 osobe, od kojih je 12 na respiratoru.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!