5
(1)
ŠTEFANJE – Prije nekoliko dana u općini Štefanje završen je projekt reciklažnog dvorišta. Za ovaj prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada Općina je osigurala dva milijuna i 300 tisuća kuna uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
– Nedavno smo imali elektronsku sjednicu vezano uz prijenos upravljanja reciklažnog dvorišta na naš Gospodarsko-komunalni park. U studenom i prosincu pokušat ćemo pripremiti tehničku dokumentaciju i tehničke pripreme vezane za početak rada samog reciklažnog dvorišta – rekao je načelnik Ivo Emić.
Načelnik otkriva i što sve uključuje sama tehnička prijava.
– Dva mjeseca imamo za tehničku pripremu, od softvera, prijave reciklažnog dvorišta, ugovora s poduzećima koja otkupljuju i odvoze otpad i slično. Riješili smo i marketing, educirali stanovništvo, pripremili plakate i letke – ističe Emić.
Reciklažno dvorište svoja bi vrata trebalo otvoriti početkom sljedeće godine, a njime bi upravljao Gospodarsko-komunalni park. Vrlo bitna činjenica koja ide na korist svim mještanima je ta da je korištenje reciklažnog dvorišta potpuno besplatno. (D. Aleksić)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 1

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!