PROJEKT ZAVRŠEN Početkom sljedeće godine reciklažno dvorište u upotrebi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Prije nekoliko dana u općini Štefanje završen je projekt reciklažnog dvorišta. Za ovaj prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada Općina je osigurala dva milijuna i 300 tisuća kuna uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
– Nedavno smo imali elektronsku sjednicu vezano uz prijenos upravljanja reciklažnog dvorišta na naš Gospodarsko-komunalni park. U studenom i prosincu pokušat ćemo pripremiti tehničku dokumentaciju i tehničke pripreme vezane za početak rada samog reciklažnog dvorišta – rekao je načelnik Ivo Emić.
Načelnik otkriva i što sve uključuje sama tehnička prijava.
– Dva mjeseca imamo za tehničku pripremu, od softvera, prijave reciklažnog dvorišta, ugovora s poduzećima koja otkupljuju i odvoze otpad i slično. Riješili smo i marketing, educirali stanovništvo, pripremili plakate i letke – ističe Emić.
Reciklažno dvorište svoja bi vrata trebalo otvoriti početkom sljedeće godine, a njime bi upravljao Gospodarsko-komunalni park. Vrlo bitna činjenica koja ide na korist svim mještanima je ta da je korištenje reciklažnog dvorišta potpuno besplatno. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!