RUKA PODRŠKE Pomaže se i školarcima i umirovljenicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Veliki ciklus uređenja Osnovne škole “Mato Lovrak” u Velikom Grđevcu se privodi kraju. Potpisom ugovora Županije i odabranog izvođača radova o sanaciji krovišta na matičnom objektu, napravljen je završni korak u ukupno 15 milijuna kuna vrijednoj obnovi škola na velikogrđevačkom području. Matična škola je s energetskom obnovom krenula još 2015., ali sanacija krovišta tada nije ušla u prihvatljive troškove iako je nužna, kaže ravnateljica Marina Balen.
-Kada su jače kiše krovište prokišnjava, a radi se o učionicama razredne nastave za drugi, treći i četvrti razred u kojima imamo i iznimno dobru informatičku opremu i šteta je da ta oprema kisne – ističe Balen.
U sanaciju krovišta će biti uloženo 443 tisuće kuna, što županijskih što onih Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Velikogrđevačka škola je tek jedna od mnogih koje su obnavljaju u županijskom aranžmanu, rekao je za potpisa ugovora župan Damir Bajs.
-Ovog trenutka imamo ugovorena 44 projekta vezana samo uz energetsku obnovu. Od toga je 30 gotovo, u desetak su radovi u tijeku, a za četiri objekta ćemo raspisati natječaje – navodi župan.
Dobra je to priča i za Veliki Grđevac ističe načelnik Tomislav Pavlečić koji je, kaže, zadovoljan suradnjom s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.
-Imamo puno zajedničkih projekata, od zajedničke ustanove Kulturnog centra Mato Lovrak do zajedničkih projekata poput onog Zaželi za stariju populaciju – kaže Pavlečić.

Županijska pomoć stiže i starijoj velikogrđevačkoj populaciji. Gotovo dvadeset tisuća kuna je na županijskom natječaju povukla Matica umirovljenika iz Velikog Grđevca. Udruga je to koja broji 115 članova, a iako ih je malo – aktivni su, ponosno kaže predsjednica Marija Kalenik.
-U udruzi imamo organiziran pjevački zbor koji radi od prvog dana i nastupa na svim događanjima u Grđevcu, a dva puta su bili i na Adventu u Bjelovaru. Imamo i pikado grupu i to i mušku i žensku – kaže Kalenik
Uz županijsku financijsku potporu koju imaju već sedam godina slave i Dan žena i Martinje, uredili su velikogrđevački umirovljenici i prostor, a istim tempom će nastaviti i ove godine. No, s obzirom na to da živimo u specifičnim vremenima i za to će se pokazati razumijevanje,pa ako će zbog korone morati pomoći članovima dozvolit će prenamjenu, naglasio je župan i dodao kako iz bjelovarsko-bilogorskog proračuna za programe i projekte umirovljeničkih udruga ove godine odlazi 1,2 milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!