TERME Priča postaje nacionalna, Bjelovar dobiva i zatvoreni olimpijski bazen?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Izgradnja bjelovarskih termi u Velikom Korenovu mogla bi se odvijati puno brže i jednostavnije no što je prvotno planirano. Kako doznajemo od bjelovarskog gradonačelnika D. Hrebaka, terme bi mogle biti uvrštene u Nacionalni plan oporavka i otpornosti od Covida koji bi trebao obuhvatiti najkvalitetnije domaće projekte koji će biti financirani europskim novcem. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kaže kako je projekt već prijavljen za sudjelovanje u spomenutoj priči.

-Već smo odradili niz razgovora u Ministarstvu regionalnog razvoja i u Ministarstvu turizma i sporta. U spomenuti plan će ući projekti koji su u visokoj fazi gotovosti, dom koje će Terme Bjelovar doći s idejnim projektom, koji očekujemo uskoro. K tome, imamo i potrebno zemljište i infrastrukturu koja nam je potrebna, tako da postoji mogućnost da se Terme financiraju iz europskog Fonda za oporavak – kaže Hrebak.

 

Gradonačelnik Dario Hrebak

Povratne informacije iz ministarstava su, kaže dobre, a ideja o izgradnji toplica na bazi termalne vode, koje si osigurale i nova zapošljavanja je prihvatljiva za spomenuti plan. Iako još treba riješiti idejni, a potom i glavni projekt, Hrebak ne sumnja da je realizacija projekta vrijedno preko 100 milijuna kuna blizu.

-Vjerujem da do šestog mjeseca iduće godine možemo imati građevinsku dozvolu – kaže.

U sklopu projekta predviđena je izgradnja otvorenih i zatvorenih bazena, a na inicijativu Hrvatskog plivačkog i Hrvatskog vaterpolskog saveza, Bjelovar bi mogao dobiti i zatvoreni olimpijski bazen.

-Bjelovar si to može priuštiti u smislu održavanja, ali ono za takvu dodatnu fazu moramo imati osigurana sredstva iz europskih fondova u iznosu od 70 do 80 posto. Ukoliko se naš projekt prihvati unutar nacionalnog Plana oporavka, onda bismo definitivno imali snage da napravimo i olimpijski bazen. To bi bila odlična priča za Bjelovar jer bi grad bio regionalni centar, s obzirom da od Osijeka do Zagreba nema takvog bazena – kaže Hrebak.

U planu je i izgradnja hotela, no za taj dio projekta Grad Bjelovar planira potražiti partnera. O idejnom rješenju Termi Bjelovar gradski vijećnici bi se trebali izjasniti već u ponedjeljak, na idućoj Sjednici Gradskog vijeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!