GUŽVA U BOLNICI Pacijenata sve više, po odjelima počela obuka osoblja za intenzivnu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kao i većina ostalih bolnica u Hrvatskoj, i u bjelovarska je ovih dana pod velikim pritiskom. Već neko vrijeme otvorena je samo za hitne slučajeve i onkološke bolesnike, a kako se moglo čuti na nedavnoj tiskovnoj konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite, na bolničkom Covid odjelu 20 je respiratora i 70-ak smještajnih mjesta, s tim da se spomenuti broj može i povećati ako zatreba.

-Trenutno nam je popunjenost između 70 i 80 posto, zajedno s pacijentima na opservaciji, a na respiratoru se nalaze četiri osobe. Dobra vijest je da nam se iz samoizolacije vraćaju liječnici i medicinske sestre, tako da imamo više ljudi i lakše je organizirati posao – kaže ravnatelj bjelovarske Opće bolnice dr. Ali Allouch.

Dodaje kako je započela intenzivna obuka osoblja sa svih bolničkih odjela uključeno za obavljanje posla na intenzivnoj njezi, kako bi u budućnosti, ako dođe do pogoršanja situacije, bili na raspolaganju za rad s Covid pacijentima. Iako nije lako ni u Bjelovaru, pomaže se i drugima. Tako su dva respiratora iz bjelovarske bolnice ustupljena na korištenje KB Dubrava, a na ispomoći je ondje kratko bio i medicinski tehničar koji je naknadno, zbog velikih potreba u Bjelovaru, vraćen. Uz stalnu reorganizaciju, kaže Ali, stvari su za sada pod kontrolom.

-Teško je procijeniti kako će se situacija razvijati u narednim danima, hoćemo li imati više hospitaliziranih. Mi se iskreno nadamo da nećemo, no to prvenstveno ovisi o svima nama. Moramo se pridržavati svih propisanih mjera, samo na taj način možemo usporiti rast broja zaraženih – poručuje dr. Allouch.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!