SPORT U OPĆINI Na godišnjoj razini za klubove osigurano 350 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Dobro je poznato da je svakoj lokalnoj samoupravi stalo do sporta i natjecateljskih rezultata njihovih klubova. Stoga, svi oni na godišnjoj razini zavire u džep ne bi li pomogli svojim klubovima da se sjajni rezultati i ostvare. Među onima koji njeguju sport je i Općina Končanica.
– Za sportske klubove na godišnjoj razini izdvajamo oko 350 tisuća kuna. Imamo tri nogometna kluba i Streljačko društvo. Kriteriji za preraspodjelu sredstava ovise o rangu klupskih natjecanja. Primjerice, NK Ribar je u prvoj županijskoj ligi i on dobije najviše, 100 tisuća kuna, a plus je to što pored toga ima i školu nogometa – rekao je načelnik Zlatko Bakunić.
Nakon NK Ribara zasluženi novčani iznosi idu i NK Mladosti iz Daruvarskog Brestovca koji igra u drugoj županijskoj ligi te NK Imsovcu koji je u trećoj županijskoj ligi. Oba kluba dobila su po 60 tisuća kuna dok je Streljačko društvo dobilo 45 tisuća kuna. No, napominje načelnik, općinska izdvajanja nisu namijenjena samo za klupska natjecanja.
– U zadnje vrijeme dosta smo uložili u Imsovac te Daruvarski Brestovac gdje su uređene i osigurane prostorije za sportska natjecanja u normalnim uvjetima. Tako da se iznos od 350 tisuća premašuje kada pridodamo ulaganja u objekte – kaže Bakunić.
Taj premašeni iznos zasigurno je još dodatna motivacija svim općinskim sportašima koji spremno brane končaničke boje. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!