SPORT U OPĆINI Na godišnjoj razini za klubove osigurano 350 tisuća kuna

KONČANICA – Dobro je poznato da je svakoj lokalnoj samoupravi stalo do sporta i natjecateljskih rezultata njihovih klubova. Stoga, svi oni na godišnjoj razini zavire u džep ne bi li pomogli svojim klubovima da se sjajni rezultati i ostvare. Među onima koji njeguju sport je i Općina Končanica.
– Za sportske klubove na godišnjoj razini izdvajamo oko 350 tisuća kuna. Imamo tri nogometna kluba i Streljačko društvo. Kriteriji za preraspodjelu sredstava ovise o rangu klupskih natjecanja. Primjerice, NK Ribar je u prvoj županijskoj ligi i on dobije najviše, 100 tisuća kuna, a plus je to što pored toga ima i školu nogometa – rekao je načelnik Zlatko Bakunić.
Nakon NK Ribara zasluženi novčani iznosi idu i NK Mladosti iz Daruvarskog Brestovca koji igra u drugoj županijskoj ligi te NK Imsovcu koji je u trećoj županijskoj ligi. Oba kluba dobila su po 60 tisuća kuna dok je Streljačko društvo dobilo 45 tisuća kuna. No, napominje načelnik, općinska izdvajanja nisu namijenjena samo za klupska natjecanja.
– U zadnje vrijeme dosta smo uložili u Imsovac te Daruvarski Brestovac gdje su uređene i osigurane prostorije za sportska natjecanja u normalnim uvjetima. Tako da se iznos od 350 tisuća premašuje kada pridodamo ulaganja u objekte – kaže Bakunić.
Taj premašeni iznos zasigurno je još dodatna motivacija svim općinskim sportašima koji spremno brane končaničke boje. (D. Aleksić)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!