POMOĆ VATROGASTVU Samo ove godine Županija osigurala 1,4 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Općinska Dobrovoljna vatrogasna društva nisu ostala zaboravljena od strane Bjelovarsko-bilogorske županije jer će se za 18 središnjih DVD-a ukupno izdvojiti 270 tisuća kuna. Model opremanja DVD-a krenuo je još 2018. godine što znači da je do sada svaki DVD dobio 45 tisuća kuna. Iste godine Županija je sto posto povećala izdvajanja za vatrogastvo, a ove 2020. je ukupno u proračunu Županije osigurano 1,4 milijuna kuna za financiranje županijske Vatrogasne zajednice. Prvi niz ugovora ovih je dana potpisan s DVD-om Sirač.
Foto: BBŽ
– Dobivena sredstva od 15 tisuća kuna omogućuju nam da nabavimo opremu koja nam je potrebna. Nadam se da će se to nastaviti i u budućnosti kako bismo mogli još bolje opremiti svoj DVD. Imamo oko 70 članova – rekao je predsjednik DVD-a Sirač Davor Novak.
Pomoć Županije značajna je za sve DVD-e koji imaju skromna financiranja, istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Brandejs.
– Bjelovarsko-bilogorska županija unazad tri godine daje središnjim dobrovoljnim vatrogasnim društvima po 15 tisuća kuna za nabavku opreme koja je potrebna za tehničke i požarne intervencije. U prvih deset mjeseci ove godine imali smo 408 intervencija. Ova sredstva značajna su za dobrovoljna vatrogasna društva koja imaju skromna financiranja te na taj način mogu kupiti zaštitnu opremu, opremu za gašenje požara te za ostalo što je potrebno za poboljšanje funkcije dobrovoljnih vatrogasnih društava – kaže Brandejs.
Foto: BBŽ
Bjelovarsko-bilogorska županija vodeća je po broju vatrogasaca koji su aktivno prijavljeni u svoja društva te ih ima gotovo 11 tisuća, naglasio je župan Damir Bajs.
– Vodeći smo i po broju DVD-ova koji prelazi 160, a k tome imamo i profesionalne postrojbe koje rade pri gradovima. Svi zajedno omogućuju kvalitetnu zaštitu od požara. Vatrogastvo je duboko ukorijenjeno u tradiciju našega kraja, a naši vatrogasci često odlaze u pripomoć drugima, kako na moru tako i u izvanrednim situacijama u drugim dijelovima Hrvatske – zaključuje župan.
Županija je sredstva za vatrogastvo s 500 tisuća kuna od prije sedam godina povisila na 1.4 milijuna u ovoj godini.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!