GRAĐANI BIRAJU Glasujte za konačan izgled bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je pandemija usporila radove, gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, projekta vrijednog 272 milijuna kuna, napreduje i nova bolnica bi trebala biti gotova sljedeće godine. Ukupna bruto površina nove bolnice je dvadeset tisuća četvornih metara, a sada treba odabrati i njen konačan izgled. Projektanti su u konzultacijama s Bjelovarsko-bilogorskom županijom kao investitorom, ali i konzervatorima s obzirom na to da se bolnica gradi na prostoru zaštićenog kulturnog dobra, ponudili tri moguća rješenja što nije bilo jednostavno, kaže projektant Marko Jagačić.
-To je zadatak koji je dosta specifičan jer treba pomiriti prepoznatljivost same zgrade i njenu funkciju kao bolnice s njenim uklapanjem u okoliš. Napravili smo tri idejna rješenja koja su diktirana odabirom materijala – tumači Jagačić.
Na zgradi će se kombinirati dvije različite fasade – moderna ventilirana i standardna toplinska, a o njenom konačnom izgledu će odlučiti građani. Konkretno, oni mogu odabrati koje boje će nova bolnica biti – bijela, smeđa-bež ili plavo-siva. Građane je na glasovanje pozvao župan Damir Bajs.
-Želimo i ostaviti trag za budućnost. Svi oni koji žele mogu glasovati za završetak zgrade, za onaj otisak za budućnost koji će biti napravljen – poručio je župan.
Građani će o boji nove bolnice moći svoj glas dati sve do šestog prosinca u ponoć putem ankete koju mogu pronaći na linku https://kwiksurveys.com/s/mI49CXDg, a kako nova zgrada Opće bolnice Bjelovar izgleda u sve tri varijante možete pogledati i u našoj galeriji.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!