BRIGA ZA MLADE Osigurane potpore za učenike i studente

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Niti ove krizne godine u Gradu Daruvaru nisu zaboravili na svoje mlade ljude, školarce i buduće akademske građane. Naime, ovih dana, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček potpisao je  ugovore o stipendiranju učenika i studenata u akademskoj godini 2020./2021.

– Stipendija za učenike svih srednjih škola iznosi 500 kuna te tisuću kuna mjesečno za redovne studente. Natječaj je ove godine bio otvoren od 1. do 15. listopada, a pravo na sudjelovanje na natječaju su imali svi učenici i studenti koji su ispunjavali opće uvjete – rekla je Anita Idžanović iz Gradske uprave.

Nakon što je povjerenstvo provjerilo sve prijave, dodijeljeno je pet učeničkih i sedam studentskih stipendija, ovisno da gradonačelnik ima pravo, neovisno o listi prvenstva,  dodijeliti još dvije stipendije. Idžanović naglašava i koliko ova pomoć učenicima, ali i roditeljima dobro dođe.

– Dosta im te potpore znači. Dakle, uzimamo u obzir naravno prosjek ocjena, ali također i socijalni status, izvanškolske aktivnosti, natjecanja i slično. Nađe se učenika ili studenata koji su možda slabijeg socijalnog statusa pa im potpora itekako dobro dođe – ističe Idžanović.

Iz Grada Daruvara se pak nadaju kako će što veći broj učenika i studenata uspješno završiti svoja školovanja te kako će ostati u svom rodnom gradu ili barem u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!