DOM ZA STARIJE Uz energetsku obnovu, uspješno se štite od koronavirusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I dalje se uspješno nastavlja trenutno najveća investicija energetske obnove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o Domu za starije osobe Bjelovar čija energetska obnova vrijedi 13,2 milijuna kuna. Zbog dobrih vremenskih uvjeta obnova ide svojim tijekom, a radi se užurbano, kaže ravnateljica Doma Jasmina Radojčić.
– Zgrada A nam je skoro gotova i ona će kroz par dana biti potpuno završena. Nakon toga, izvođači radova prelaze na zgrade B i C. Rok za izvršenje radova je 15. veljače, no budući da smo zbog promjene nadzora imali mali prekid, radovi će se malo produžiti – navodi Radojčić.

Osim ljepšeg izgleda, energetska obnova će Domu za starije donijeti i toplinu. Na tome su, kaže Radojčić, korisnici doma već sada zadovoljni.
– Korisnicima će obnova doma jako puno značiti. Već su sada zadovoljni. Iako nisu zadovoljni što ne mogu van zbog situacije kakva je, trudimo im se zato barem poboljšati uvjete života – ističe Radojčić.
Za sada je posao obavljen 40 posto ugovorenih radova, kaže Ivica Barišić, izvođač radova iz tvrtke Matičević Gradnja.

– Radi se energetska obnova, fasada, zamjena stolarije, dio elektroradova i dio strojarstva – kaže Barišić.
Dinamikom i kvalitetom radova zadovoljan je i župan Damir Bajs.
– Po obnovi energetskih objekata, BBŽ je pri vrhu u Republici Hrvatskoj. Dom za starije osobe u Bjelovaru napravljen je prije 40 godina tako da je temeljita obnova bila nužna. Otprilike 260 korisnika to itekako zaslužuje. Ono što očekujemo je nova kvaliteta življenja za sve korisnike i ušteda na energetskoj obnovi. Nadam se da će iduće godine korisnici imati novi standard – naglasio je za obilaska župan Damir Bajs.
Osim skorašnjeg novog ruha, Dom za starije osobe Bjelovar može se pohvaliti činjenicom da se kroz njihova vrata koronavirus nije uspio provući. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!