PREUREĐENJE “Stara Općina” uskoro na korištenje Udruzi umirovljenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Jedan od noviteta u općini Hercegovac je preuređenje nekadašnjeg sjedišta Općine za članove Udruge umirovljenika Hercegovac. Sve je išlo preko Ministarstva regionalnog razvoja, kaže načelnik Boro Bašljan.
– Općina Hercegovac se prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja kojim se financiraju projekti razvoja komunalne infrastrukture na jedinicama lokalne uprave naseljenima s pripadnicima nacionalih manjima. S obzirom na to da u općini Hercegovac ima nešto malo manje od deset posto Čeha, zadovoljili smo uvjete natječaja. Prijavili smo prostore “stare Općine” gdje se nekada nalazila općinska uprava, a prije toga mjesni odbor, za potrebe naše Udruge umirovljenika. Vrijednost radova je 265 tisuća kuna – rekao je Bašljan.
Načelnik Boro Bašljan
Od toga, 80 tisuća kuna ostvareno je preko Ministarstva regionalnog razvoja dok će ostatak iznosa osigurati sama Općina. Za Udrugu umirovljenika koja broji nešto više od sto članova, uređene prostorije puno će značiti, kaže njihov predsjednik Stevo Maksimović.
– Prostor koji ćemo dobiti zaista je primjeren i jako mu se svi veselimo. Do sada smo bili u malom i skučenom prostoru koji nije zadovoljavao naše potrebe. Uz to, pored nas se nalazi i dio Dijabetičke udruge koja redovno jednom mjesečno ima kontrolu šećera, ali i predavanja vezana za šećernu bolest – kaže Maksimović.
Načelnik kaže da su radovi već odmakli te da je do sada napravljeno 50 posto predviđenih radova. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!