RADNO U OPĆINI Uskoro uređeni domovi u svim naseljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Na području Općine Sirač intenzivno se već godinama radi na uređenju društvenih domova. Upravo su oni mještanima neophodni za kvalitetan život u naseljima. Kako trenutno stvari na tom polju stoje, zna načelnik Branimir Miler.
– Još nam je za riješiti ostao društveni dom u Pakranima za koji već imamo građevinsku dozvolu. U sljedećoj godini planiramo i projekt u Miljanovcu što znači da bi po završetku tih domova, sva naselja u općini imala uređene domove – rekao je Miler.
Nastavljaju se i napori oko realizacije projekta pročistača otpadnih voda.
– Za projekt pročistača otpadnih voda došli smo do lokacijske dozvole i sada još tražimo od Ministarstva državne imovine da nam da suglasnost kako bi mogli ishoditi i građevinsku dozvolu – navodi Miler.
Prvi korak je urediti zemljišta, na što se čeka još od svibnja. No, načelnik optimistično vjeruje kako bi do kraja godine taj dio trebao biti riješen. Novosti ima i na vodovodnom planu.
– Vodovod u Barici smo napravili dužine tri i pol kilometra. Nismo još sredili tehnički pregled jer se voda ispituje i ima još nekih nedostataka, no očekujem da se i to riješi do kraja godine. Drago mi je što je Županija pomogla jer ona je i investitor na vodotoku Željnjak. Vrijednost projekta je milijun i pol kuna – kaže Miler.
Ovih dana ugovor bi trebao biti potpisan, posao je dobila Hidroregulacija, a nakon formalnog potpisa, kreću i sami fizički radovi, zaključio je načelnik neke od najaktualnijih događanja u svojoj općini.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!