ZBOG UČENIKA SA SIMPTOMIMA COVIDA Epidemiologinja preporučila prelazak na online nastavu za IV. OŠ Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbunjeni su danas ostali roditelji pojedinih učenika IV. osnovne škole Bjelovar do kojih je stigla neslužbena informacija kako ta škola od sutra u potpunosti prelazi na online nastavu zbog navodno rasta broja zaraženih koronavirusom među učenicima i nastavnicima. No, kako doznaje portal Klikni.hr, iako je lokalna epidemiologinja danas doista ravnatelju škole Nikoli Margetiću preporučila prelazak na online nastavu za cijelu školu tijekom idućih 14 dana, čini se kako do toga neće doći.

-Iskreno, ja sam za tu informaciju doznala od medija, no o svemu sam razgovarala i s ravnateljem. S obzirom da je riječ o preporuci koja je izdana školi, a iz epidemiološke službe gradski Stožer civilne zaštite niti Grad Bjelovar kao osnivač škole, nisu dobili nikakav službeni dokument, škola će i dalje raditi kao i do sada. Nastava će se odvijati u školi za sve, osim za razrede kojima je ranije izrečena mjera samoizolacije – tumači načelnica bjelovarskog Stožera civilne zaštite i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, dodajući kako su u IV. osnovnoj školi u samoizolaciji trenutno dva razreda razredna odjela, što se ne smatra alarmantnim.

FOTO: FACEBOOK GRAD BJELOVAR, Dogradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec

Kako neslužbeno doznajemo, glavni razlog zbog kojeg je epidemiologinja preporučila privremeno zatvaranje škole jest činjenica što su se kod više učenika u još dva razredna odjela pojavili simptomi koji upućuju na Covid. U jednom razredu u predmetnoj nastavi više je djece izostalo zbog povišene tjelesne temperature, dok je u jednom od nižih razreda više učenika sa simptomima upale grla, koja također može upućivati na Covid. Svima njima savjetovano je testiranje na koronavirus, a njihovim ukućanima da ostanu u samoizolaciji do prispijeća nalaza. Svi ostali, kako sada stvari stoje, sutra idu normalno u školu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!