LIGA PROTIV RAKA Medicinarima 10 tisuća kn za zaštitnu opremu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pandemija koronavirusa ne jenjava, a medicinsko osoblje je na izmaku snaga. Svjesna su toga u Ligi protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije iz koje su u ovim turbulentnim vremenima odlučili priskočiti u pomoć. Općoj bolnici Bjelovar donirali su 10 tisuća kuna za kupnju zaštitne opreme čime je njihova gesta ovoga puta usmjerena direktno prema bolnici i djelatnicima. Zbog aktualne situacije, mnoge planirane akcije udruga je morala odgoditi, ali su barem uspjeli nešto uštedjeti, kaže tajnica udruge Ana Vilenica.

– Nismo imali nikakve akcije i štedjeli smo tako da nam je ostalo nešto novca na računu. Situacija je takva kakva jest i jasno je da pomoć treba medicinskom osoblju prije svega. Odlučili smo zato zaštitnu opremu donirati specijalno za njih. Kraj je godine i potrebe su velike za sve. Izvršni odbor donio je odluku da se to napravi. Novac je osiguran isključivo iz računa Lige protiv raka BBŽ  – rekla je Vilenica.

Opremu je naručila bolnica, a Liga protiv raka će, nakon što oprema dođe, platiti potreban iznos.

– Oprema je naručena. Mi smo se dogovorili da bolnica sve naruči jer oni najbolje znaju od koga treba naručiti, što je dobro i koje se cijene kreću. Kada oprema dođe, a to bi trebalo biti ovih dana, onda će Liga dobiti račun i platiti iznos – kaže Vilenica.

Uz ovu hvalevrijednu donaciju, udruga je u ožujku ove godine bolnici donirala i mobilni aparat za aspiraciju vrijedan šest tisuća kuna. Sva donacija vrijedan je pokazatelj solidarnosti jer dobro je poznato da se na muci poznaju junaci. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!