OSIGURANA POMOĆ U daruvarski Dom stiže 8 medicinskih sestara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija i županijski Stožer civilne zaštite reagirali su na zahtjev za pomoć od daruvarskog gradonačelnika Damira Lneničeka, Stožera civilne zaštite grada Daruvara i ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković  vezano uz proboj virusa u spomenuti dom. Kao pomoć u Dom Ljudevite pl. Janković, koji je novo žarište zaraze koronavirusom, Opća bolnica Bjelovar i županijski Dom zdravlja poslat će osam medicinskih sestara.

– Moram reći da ću ja kao župan i županijski Stožer napraviti sve što je u našoj moći da pomognemo. Imamo novo žarište u Domu za stare i nemoćne preko 90 posto korisnika tog doma, ali i onih koji trebaju skrbiti o njima su zaraženi. Županija je već dva puta poslala zaštitnu opremu odijela i maske, međutim nakon novih saznanja mi smo imali i hitnu sjednicu županijskog Stožera da bi mogli napraviti ono što je sada nužno. Obzirom na činjenicu da i oni koji trebaju brinuti o korisnicima su i sami zaraženi, jasno je da korisnici ne mogu biti prepušteni sami sebi – kaže župan Bajs.

Nakon hitnog traženja suglasnosti od strane Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije prema Nacionalnom stožeru i nadležnom Ministarstvu ista suglasnost je stigla.

-Županija će temeljem naših mogućnosti prebaciti četiri medicinske sestre iz Opće bolnice Bjelovar i četiri medicinske sestre iz županijskog Doma zdravlja u Dom za stare i nemoćne u Daruvaru. Zahvaljujem se svima onima koji će u tome učestvovati, ali da bi to odradili postoje neke predradnje koje ne možemo odraditi kao županijski Stožer – naglašava Bajs.

Naime, Ministarstvo zdravstva mora donijeti službene Odluke o premještaju zdravstvenih radnika, te je utvrdilo da će 8 medicinskih sestara iz županijskih zdravstvenih ustanova biti prebačeno u Dom za starije i nemoćne u Daruvaru u ponedjeljak.

-Naglasit ću da zdravstveni sustav inače je pod velikim opterećenjem, ali u ovim situacijama moramo iskazati jednu humanost i posebnu brigu za naše sugrađane. Pratimo stanje u samome domu, a to znači da nadležni liječnik je naznačio da ne treba premještaj oboljelih u Opću bolnicu Bjelovar, a ukoliko dođe do potrebe mi ćemo primiti bolesnike. Nadamo se da će sve dobro završiti. U ponedjeljak bi medicinske sestre u Dom trebale doći sukladno nalogu koji smo dobili i to je jedan od elemenata koji su bitni u partnerskom odnosu gdje kada netko ne može riješiti stvar, kao što je pitanje u Daruvaru, tu smo da pomognemo na svaki mogući način – zaključuje Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!