PROŠIRENJE KAPACITETA Osigurano 70 dodatnih postelja za pacijente oboljele od Covida

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Opća bolnica Bjelovar proširila je kapacitete za prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa. S dosadašnjih 80, broj raspoloživih postelja povećan je na 140, i to prvenstveno prenamjenom dijela zgrade poznatog kao bivši dispanzer. Iz tog su prostora ovoga tjedna iseljene ordinacije obiteljske medicine te su ondje uređene sobe s kisikom koje su već spremne za pacijente.

-U ovom trenutku u bolnici, na Covid odjelu, imamo 66 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru. S obzirom na epidemiološku situaciju, očekujemo povećanje broja pacijenata. Građani mogu biti mirni jer imamo vrhunsko osoblje i potrebnu opremu zahvaljujući dobroj suradnji s našim osnivačem, Bjelovarsko-bilogorskom županijom i možemo svima dati potrebnu skrb – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch, apelirajući na građane da čuvaju jedni druge i da se drže svih mjera kako bi i bolnički kapaciteti bili popunjeni u što manjoj mjeri.

Tijekom obilaska novog Covid odjela, župan Damir Bajs se istaknuo kako je za spomenuti prostor nabavljena sva potrebna oprema, a zahvaljujući uređenju ovoga prostora niti jedan pacijent s područja Bjelovarsko-bilogorske županije neće morati biti smješten ispod šatora.

-To je maksimalno proširenje koje smo mogli napraviti, ne samo zbog prostora nego i nedostatka medicinskog osoblja koje se nadljudskim naporima bori s ovom pandemijom. Stoga apeliram i pozivam sve građane da se drže mjera, još čekamo cjepivo i idemo u zimu u kojoj se i dalje svi moramo ponašati odgovorno – poručio je Bajs.

Da je situacija u bolnici krajnje ozbiljna i naporna za medicinsko osoblje, potvrdila je infektologinja dr. Karmela Caparin.

-Jako je naporno, jako puno radimo. Nas je troje infektologa, ali nam pomažu liječnici s drugih odjela. Molim ljude da slušaju mjere Stožera. Među nama je velik broj oboljelih, sigurno više nego što nam to govore statistike, a cjepivo je još relativno daleko. Vjerujte struci i Stožeru, nemojte vjerovati pojedincima koji ne mogu popiti kavu. Mi je ovdje ne stignemo popiti – poručila je na rubu suza dr. Caparin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!