GRAĐANI ODLUČILI Nova zgrada OB Bjelovar bit će plavo-siva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Građani su izabrali vizualni identitet nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Od ukupno 4 tisuće i 219 glasova građana, najviše njih, čak tisuću i 887 glasovalo je za plavo-sivu varijantu. Odredivši izgled novog ruha bolnice, građani su tako postali partneri Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Općoj bolnici. Interes za izgledom bolnice bio je značajan, ističe župan Damir Bajs.
– Zahvaljujem se građanima koji su glasovali i izabrali vizualni identitet nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Radi se o najvećoj zgradi ikada napravljenoj u gradu Bjelovaru, BBŽ, pa i u ovom dijelu Republike Hrvatske. O njenoj namijeni, a to je zapravo liječenje 130 tisuća osoba s područja županije, ali i izvan županije neću niti govoriti. Međutim, taj vizualni identitet ostat će za budućnost, jer se radi o jednom povijesnom objektu. Nova zgrada bolnice osim novog vizualnog identiteta Bjelovara kao grada donosi i novi stupanj zdravstvene zaštite. U ovo vrijeme korone više nitko ne spori da je ulaganje u zdravstvo ključno, to je jedan standard koji svi trebamo i ova zgrada donijet će nove mogućnosti liječenja u ovom dijelu Hrvatske – naglasio je župan.
Podsjetimo, izgradnja nove bolnice košta 272 milijuna kuna, a radovi su u punom jeku.
– Sad se točno vidi koliko je važno imati ovakvu bolnicu, a najbolje smo to vidjeli u trenucima kada se trebalo prilagoditi uvjetima koronavirusa i to u paviljonskom tipu bolnice. Zahvaljujem se građanima koji su birali boju bolnice, jer izabrali su boju za svoju bolnicu, jer mi tu bolnicu gradimo zbog njih i za njihove potrebe – rekao je ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch.
Sve tri varijante prethodno su bile usklađene i s projektantima i s konzervatorskim predispozicijama i investitorom, naglasio je Milan Pezelj, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru.
– Materijali su kvalitetni, a kombinacija boja, uključujući i bijelu bit će zadovoljavajuća u povijesnom kontekstu u kojem se bolnica nalazi – kaže Pezelj.
Nakon što su građani odlučili, izvođači radova kreću u nabavu vanjskih ploča za izradu pročelja. Time će Bjelovarska krasotica poprimiti svoj konačan vanjski izgled. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!