ONLINE NASTAVA Srednje škole u ponedjeljak prelaze na C model

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od ponedjeljka, 14. prosinca, 4 236 srednjoškolaca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prelazi na online nastavu, a u školske klupe neće se vratiti do 18. siječnja, odnosno do kada traju zimski praznici. Odlučili su tako predstavnici škola te osnivač, Bjelovarsko-bilogorska županija, koji su prihvatili prijedlog Vlade zbog trenutne epidemiološke situacije.
-Prelaskom na takav oblik nastave napravit ćemo dopunske mjere zaštite, kako učenika tako i naših nastavnika i profesora. Mi imamo ukupno 12 537 učenika u osnovnim i srednjim školama, 46 učenika i 27 zaposlenika trenutno je zaraženo. Što se tiče same BBŽ, mi smo na 100 tisuća stanovnika 19. ili 20. županija po broju zaraženih, pri kraju ljestvice. Budimo i dalje svi odgovorni kako bi ove brojke za županiju ostale tu gdje jesu – poručio je s današnje konferencije za medije župan D. Bajs.
Za online nastavu sve su škole spremne, istaknula je voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola Nataša Vibiral.
– Jedan dio srednjih škola već pohađa nastavu po modelu C unazad dva tjedna, a od ponedjeljka sve će se škole prebaciti na model C. Spremni smo što se tiče obučenosti nastavnika, tehničke spremnosti i podrške Carneta. Neće dugo trajati, još nekih desetak dana, ali nadamo se da će se naša epidemiološka situacija održati kako bismo s nastavom od drugog polugodišta krenuli normalno. Trenutno imamo pismene i usmene ispite, ali postoje mnogi online alati i sve će se nadoknaditi. Zdravlje i život ipak su na prvom mjestu – ističe Vibiral.
S druge strane, u školskim klupama i dalje ostaju osnovnoškolci.
– Za sada vrlo dobro funkcionira 21 osnovna škola naše županije i nastava se održava u školskim klupama. U razdoblju od 21. do 23. prosinca dobit ćemo informacije kako ćemo raditi ta tri dana i hoćemo li netom prije Badnjaka prijeći na online nastavu. Oprema za provođenje je dobivena, kako za učitelje, tako i za učenike. Svaki učenik od petog do osmog razreda ima svoj tablet. Dat ćemo izvješće učenicima što se tiče ocjena i očekujemo tijekom siječnja i veljače da ćemo i dalje biti u školi – zaključuje voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Ivana Haić.
Poslije zimskih praznika županijski Stožer ponovno će sjesti i odlučiti što dalje, no sve će to ovisiti o tadašnjoj epidemiološkoj situaciji. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!