DAREŽLJIVA ŽUPANIJA Umirovljenicima u ovoj godini više sredstava nego ikad ranije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije s Udrugom umirovljenika Garešnica, Udrugom umirovljenika Garešnički Brestovac i Udrugom umirovljenika Općine Hercegovac koje su se javile na županijski Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga.
Posljednjih osam godina umirovljeničke udruge prijavljuju svoje projekte na županijski Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga, a programi i projekti su raznovrsni i tiču se socijalnih potreba, zdravstvene skrbi, programa koji se odnose na društveni dio, natjecanja, druženja te dodatnog obrazovanja građana starije životne dobi.

Udruga umirovljenika Garešnica prijavila je projekt pod nazivom „Za garešničke umirovljenike“ i ostvarila potporu od 40.000 kuna.
Udruga umirovljenika Garešnički Brestovac na Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga prijavila je program „Pozitivni u aktivnim djelatnostima“ za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati sredstva u iznosu od 19.500 kuna.
Udruga umirovljenika Općine Hercegovac na navedeni je Javni poziv prijavila projekt pod nazivom „Iskoristi dan, budi aktivan“ za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati sredstva u iznosu od 19.500 kuna.
Ove godine u proračunu je osigurano 1,2 milijuna kuna što je najveće izdvajanje za umirovljeničku populaciju od bilo koje druge Županije u Hrvatskoj, a treba istaknuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija uslijed pandemije koronavirusa napravila uštede u pojedinim segmentima, no izdvajanja za umirovljeničku populaciju nisu se smanjivala.
Bjelovarsko-bilogorska županija provodi i niz drugih programa i projekata koji se tiču umirovljeničke populacije, pa je tako trenutno u tijeku kompletna obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna preko 13 milijuna kuna.
Treba spomenuti i projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“, putem kojeg se brinulo o 350 korisnika diljem naše županije koji su dobivali potrebnu pomoć u svojim domovima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!