OTVORENO PISMO Zamolio umirovljenike da druženja svedu na minimum

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Treća životna dob, umirovljenici i svi stariji građani, nažalost su najpogođeniji u aktualnoj pandemiji koronavirusa. Statistika nije na njihovoj strani, jako dobro to zna i Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi u Koprivničko križevačkoj županiji. Stoga se otvorenim pismom obratio svim umirovljenicima u nadi da će nadolazeće blagdane provesti zdravo i s minimalnim kontaktima, koliko god im to teško sada palo. Pismo prenosimo u cjelosti.

Poštovane umirovljenice i umirovljenici, draga naša zlatna generacijo!
Svjestan činjenice da živimo u teškim vremenima koje je prouzročila pandemija bolesti Covid-19, osjećam potrebu da se u ime Županijske skupštine i Županijskog savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije, obratim Vama, našoj vrijednoj zlatnoj generaciji umirovljenika diljem naše lijepe županije. Svakodnevno smo informirani putem medija o velikom broju novozaraženih i preminulih, a upravo je najugroženija naša skupina umirovljenika i starijih osoba.
Pred nama je blagdansko vrijeme, kada smo navikli na druženja u obitelji, s prijateljima, rodbinom, kao i na odlaske u crkvu, na izlete te ostale naše umirovljeničke aktivnosti. U ovim okolnostima, moramo biti odgovorni i svesti druženja na minimalnu razinu. Naši se umirovljenici tijekom cijele godine susreću s brojnim problemima, poput slabog zdravlja, zapostavljenosti, siromaštva i ovisnosti o drugima, koji su dodatno pogoršani u situaciji intenzivnog širenja zaraze koronavirusom.
Koprivničko-križevačka županija i sve županijske ustanove ulažu velike napore u očuvanje života i zdravlja naših sugrađana, a posebno nas starijih osoba i umirovljenika. Veliku zahvalnost moramo iskazati i svim zdravstvenim djelatnicima na predanoj, plemenitoj i nesebičnoj, a često nadljudskoj borbi s pandemijom koronavirusa.
Draga naša Zlatna generacijo, svojim cjeloživotnim radom i izgradnjom društva u kojem živimo odnijeli smo mnoge pobjede na sreću i radost naše mlade generacije, koju volimo i radujemo se svakom njezinom uspjehu. Zajednički ćemo pobijediti i ovaj virus, uz pomoć cjepiva koje samo što nije stiglo.
Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge oko nas te poštujmo sve mjere i odluke kako nacionalnog, tako i lokalnih Stožera.
U nadi, a nada uvijek postoji, da ćemo nadolazeće blagdane ipak provesti u boljem okruženju, svima Vama čestitam Božić te želim mnogo zdravlja i obiteljske sreće.
Predsjednik Županijske skupštine i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi
Željko Pintar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!